Iohannis: Toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul Nou

Iohannis: Toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul Nou

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că toate restricțiile impuse pentru limitarea transmiterii SARS-CoV2 vor rămâne în vigoare de sărbători.

„Foarte multă lume e interesată ce va fi de Crăciun și Anul Nou. Pot să vă spun. Toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul Nou, însă aceste restricții nu sunt facultative. Sunt obligatorii.

Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricții pentru un motiv simplu: ca să nu ajungă el, copilul sau părintele lui în spital.

ADVERTISING

Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a fi respectate. Restricțiile nu sunt doar așa ca să fie, respectarea lor este obligatorie. Cred, totuși, că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, rostul măștii, rostul distanțării", a spus Iohannis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iohannis laudă, din nou, măsurile luate de autorități

Șeful statului a lăudat, din nou, măsurile luate de autorități, despre care crede că au început să arate că au fost utile.

"Este foarte clar un lucru pe care îl observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte. Cu toții vedeți datele care se comunica zilnic oficial, avem mii de persoane, însă numărul de la o zi la alta nu mai este în creștere, cum a fost în noiembrie.

Se poate observa o mică scădere, dar să nu o înțelegem greșit, nu este momentul pentru relaxare. Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia", a punctat Klaus Iohannis, aflat la Centrul naţional de stocare a vaccinurilor antiCOVID-19 din cadrul Institutului “Cantacuzino”.

ADVERTISING

Sărbători de iarnă în pandemie. Ce restricţii impun statele din Europa

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇