Încă 112 cazuri noi de Omicron în România. Patru sunt copii de până în 9 ani

Încă 112 cazuri noi de Omicron în România. Patru sunt copii de până în 9 ani

Încă 112 cazuri noi de infectare cu omicron au fost depistate în România, numărul total al infectărilor cu Omicron ajungând astfel la 295.

Ministerul Sănătății informează că este vorba despre 48 de bărbați și 64 de femei cu vârste cuprinse între 0 și peste 80 de ani din municipiul București și 19 județe. Patru sunt copii din grupa de vârstă 0 – 9 ani.

11 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria.

Dintre cele 112 cazuri înregistrate, 37 sunt nevaccinate anti-COVID 19.

ADVERTISING

Astăzi, într-o conferință de presă, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat că în prezent în România sunt în circulaţie atât tulpina Omicron, cât şi Delta, dar a avertizat că atunci când Omicron va deveni dominantă, toată lumea va fi expusă.

“Nu avem o transmitere comunitară susţinută, observăm că tulpina Omicron începe să câştige teren, am putea spune în prezent că avem în circulaţie ambele tulpini, atât tulpina Omicron, cât şi tulpina Delta, să spunem aproximativ jumătate jumătate. Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă, toată lumea sigur că este expusă, iar aglomerările umane duc la apariţia de cazuri dacă măsurile preventive, respectiv masca, spălatul pe mâini şi păstrarea distanţei fizice nu sunt îndeplinite”, a afirmat Pistol.

ADVERTISING

Ea a precizat că în România, printre persoanele depistate cu Omicron se află doi sau trei copii.

Tot astăzi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avertizat că vine valul Omicron, în condițiile în care rata de pozitivare a testelor s-a triplat în două săptămâni.

”Suntem pe un trend crescător, e clar. La ATI rămân ocupate 400 de paturi. Avem un trend usor crescător în ultimele zile. Avem 30-40 decese zilnic, mult inferior celor înregistrate în valul 4. Nu avem niciun motiv să credem că această creștere se va opri. Cresterea în spitale se vede, dar e o creștere lentă. La ATI sunt 4-5 cazuri zilnice, dar peste o saptămână sau două trendul în ATI ar putea fi în creștere. Dar dacă vom avea puține cazuri de internare, vom avea puține cazuri și la ATI”, a spus Alexandru Rafila.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇