Franţa înăspreşte măsurile de restricţie, după o nouă explozie a cazurilor de COVID-19: Peste 13.000, în 24 de ore

Franţa înăspreşte măsurile de restricţie, după o nouă explozie a cazurilor de COVID-19: Peste 13.000, în 24 de ore

Guvernul francez a anunţat, miercuri, noi măsuri severe pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Printre acestea se numără închiderea totală a barurilor şi restaurantelor în al doilea oraş ca mărime din ţară, Marsilia, şi trecerea în "stare de alertă sporită" în 11 mari orașe, printre care Parisul, notează AFP.

Aix-Marsilia şi Guadelupa, în alertă maximă

Din cauza circulaţiei preocupante a coronavirusului, Aix-Marsilia, în sud-est, şi Guadelupa, în Caraibe, au fost plasate în "zonă de alertă maximă", a anunţat ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, într-o conferinţă de presă.

Acest nivel de alertă, precedând starea de urgenţă sanitară, impune închiderea totală a barurilor şi restaurantelor, măsură care provoacă îngrijorare într-un sector deja afectat puternic de măsurile de izolare din primăvară.

Alte 11 mari orașe, în alertă sporită

Pe de altă parte, alte 11 orașe mari, printre care Parisul, au fost plasate în "stare de alertă sporită", ceea ce implică mai ales închiderea barurilor la orele 22.00, precum şi limitarea adunărilor publice la 1.000 de persoane, faţă de 5.000 în prezent.

"Situaţia continuă să se degradeze la nivel general", a avertizat Olivier Véran, într-un moment în care toţi indicatorii se deteriorează în Franţa de mai multe zile.

13.072 de cazuri noi, în 24 de ore

Potrivit datelor raportate miercuri de autorităţile sanitare franceze, în 24 de ore s-au înregistrat 13.072 de cazuri noi, în timp ce rata de pozitivare a testelor şi-a continuat trendul ascendent.

Numărul cazurilor a crescut în comparaţie cu cele 10.008 cazuri înregistrate marţi, dar fără să atingă recordul de sâmbătă (13.498 de cazuri pozitive).

Proporţia bolnavilor printre persoanele testate (rata de pozitivare) a urcat la 6,2%, faţă de 6,1% în ziua precedentă.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.459 de decese legate de COVID-19, cu 43 mai mult decât cu o zi înainte, dintre care 20.888 în mediul medical.

Citește mai multe informații despre evoluția COVID-19 în Franța


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇