Medicul Virgil Musta: Formele severe de Covid-19 apar acum și la tineri. Cei de 20 de ani nu se gândesc la moarte

Medicul Virgil Musta: Formele severe de Covid-19 apar acum și la tineri. Cei de 20 de ani nu se gândesc la moarte

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara atrage atenția că numărul cazurilor de Covid-19 înregistrate la tineri a crescut în ultima perioadă față de debutul pandemiei.

Motivul, spune el, este că aceștia nu se gândesc la moarte și respectă mai puțin regulile: frecventează locurile aglomerate și nu poartă masca de protecție.

ADVERTISING

Am constatat că limita de vârstă la persoanele infectate a scăzut destul de mult, formele severe apar acum și la tineri. Această categorie are cel mai puțin grijă de contaminare. Tinerii nu se gândesc la riscuri și frecventează zone aglomerate, nu respectă purtarea măștii în zonele aglomerate.

Tinerii de 20 de ani nu se gândesc la moarte, de la 45 de ani în sus când ai o anumită patologie începi să te gandesti și la acest eveniment nefericit”, a declarat Virgil Musta, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a spus, din nou, că este foarte important să fim responsabili, pentru că spitalele sunt pline de pacienți cu Covid și nu mai fac față.

În ceea ce privește alegerile locale ce vor avea loc duminică, medicul crede că nu există risc de infectare atâta timp cât se vor respecta regulile.

ADVERTISING

Nu există riscul de infectare la vot dacă oamenii poartă mască, dacă stăm la distanță, se poate desfășura această activitate. Este foarte important să fim responsabili, pentru că de acest lucru depind sănătatea și viața noastră”, a subliniat medicul Virgil Musta.

Miercuri am înregistrat un record de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind depistate 1.767 de noi infecții, din 24.544 de teste prelucrate.

Recordul anterior a fost de 1.713 de cazuri noi, în data de 16 septembrie.

Astfel, ajungem la un bilanț total de 116.415 îmbolnăviri în România.

De asemenea, în spitalele COVID erau internați, miercuri dimineață, 7.061 de pacienți. Dintre aceștia, 498 sunt în stare gravă, internați la Terapie Intensivă. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇