Medicul Virgil Musta: Eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli

Medicul Virgil Musta: Eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara au transmis românilor că pot să meargă cu încredere la vot, dar le cer să respecte cele trei reguli de bază ale pandemiei: distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena mâinilor.

“Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la povești cu alții, și obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secției de votare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În sală, să voteze cât mai repede și, după aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Daca aceste trei reguli, de distanțare, de purtare a măștii, de igienă a mâinilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare.

Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanța, exact ca la magazine, un metru și jumătate – doi, între persoane, ca să nu fie probleme și, bineînțeles, purtarea măștii”, spune doctorul Virgil Musta, șeful clinicii de Boli Infecțioase 2, din cadrul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara, potrivit unui comunicat transmis de instituție.

Medicii spun că au fost consultați de autorități pentru organizarea în condiții de siguranță sanitară a alegerilor și asigură că toate măsurile au fost luate.

„Am fost consultați din punct de vedere medical asupra zilei de duminică, asupra procesului electoral, și, din punctul nostru de vedere, autoritățile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranță sporită a cetățeanului care iese la vot.

Purtatul măștii, dezinfectarea suprafețelor și a ștampilelor, inclusiv distanțarea fizică noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetățenii, vârstnicii și inclusiv populația tânără să se simtă în siguranță.

Personal voi ieși la vot și îndemn pe toată lumea să își exercite acest drept constituțional”, spune și prof dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Citește și: