Tătaru face din nou apel la respectarea regulilor: Putem avea și 2.000 de cazuri de Covid-19 zilnic

Tătaru face din nou apel la respectarea regulilor: Putem avea și 2.000 de cazuri de Covid-19 zilnic

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atrage din nou atenția că dacă nu sunt respectate regulile de protecție numărul cazurilor de Covid-19 va crește foarte mult.

Astfel, spune el, există riscul să ajungem chiar și la 2.000 de cazuri pe zi.

Eu nu mă aștept la un nou „lockdown”, mă aștept ca lumea să respecte regulile. Atâta timp cât nu le respectăm, putem avea diferite scenarii. Nu cerem decât respectarea normelor de protecție. Dacă nu se respectă, putem avea și 2.000 de cazuri zilnic şi atunci vom vedea cum trepidează şi unităţile de primiri urgenţă şi terapie intensivă, precum şi secţii de boli infecţioase.

ADVERTISING

Dacă se respectă, în octombrie intrăm pe o pantă descendentă”, a spus Tătaru, întrebat miercuri dacă ar putea fi instituit un nou „lockdown”.

Și marți ministrul Sănătăţii a declarat, întrebat de jurnalişti dacă după alegerile locale ar putea fi instituit un nou „lockdown” (noi restricţii - n.red.), că ţine doar de fiecare dintre noi dacă va fi sau nu aplicată această măsură.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Noi avem în evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, întâi trebuie să respectăm regulile şi precauţiile. Haideţi să gândim ce putem face ca să nu avem o creştere a numărului de cazuri, haideţi să vedem ce putem face pentru a menţine un platou după o lună grea şi să avem şi o pantă descendentă.

Cred că ţine doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Dar, din punctul meu de vedere şi al Ministerului Sănătăţii, atâta timp cât suntem vigilenţi, respectăm nişte reguli, avem acţiuni concrete în unităţile sanitare …”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇