Focar de COVID la Teatrul de Balet din Sibiu: Zeci de artiști și tot atâția membri de familie sunt în spital sau în carantină

Focar de COVID la Teatrul de Balet din Sibiu: Zeci de artiști și tot atâția membri de familie sunt în spital sau în carantină

Aproape 60 de persoane au fost plasate în carantină la domiciliu, în urma evoluției focarului de COVID-19 de la Teatrul de Balet din Sibiu. Șase persoane sunt internate în spital, iar DSP Sibiu a recomandat restricții la folosirea scenei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, în urma raportului anchetei epidemiologice, înaintat de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a fost identificată evoluția unui focar de infecție, format din șapte persoane testate pozitiv pentru COVID-19 la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu – Teatru de Balet Sibiu.

ADVERTISING

„Focarul a fost identificat în data de 3 august, iar până în prezent un număr de 6 persoane au fost internate: două la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și patru la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. În urma anchetei au fost identificați un număr total de 58 de contacți, dintre care 32 sunt contacți de serviciu, iar 26 sunt contacți de familie”, a spus Ștefan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În urma anchetei epidemiologice, DSP Sibiu a decis plasarea în carantină la domiciliu a celor 58 de contacți.

Nu se mai joacă pe scene care implică mulți artiști

De asemenea, s-a făcut dezinfecția spațiilor de repetiții, precum și a întregii Case de Cultură, s-a solicitat un plan din partea unității cu privire la modalitățile e prevenire și control a răspândirii virusului SARS CoV-2, astfel că s-au restricționat scenele care implică un număr mare de persoane pe o suprafață restrânsă și se evită scenele cu contact direct apropiat îndelungat.

ADVERTISING

A fost interzisă utilizarea dușurilor, iar coafura și machiajul artiștilor se va face cu echipamente de protecție.

De asemenea DSP Sibiu a recomandat angajaților Casei de Cultură Sibiu – Teatrului de Balet Sibiu să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 pentru a fi duși la spital pentru evaluarea stării de sănătate și tratament specific.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇