Bebeluş născut la Maternitatea Sibiu, infectat cu coronavirus

Bebeluş născut la Maternitatea Sibiu, infectat cu coronavirus

Un bebeluş care s-a născut în 11 iunie la Maternitatea Sibiu este infectat cu coronavirus. Şi testul mamei sale este pozitiv, cei doi fiind internaţi în spital.

Mai mulți medici și asistente de la Spitalul Marie Curie din București au coronavirus

”În cazul persoanei care a născut la maternitatea SCJU Sibiu în 11 iunie, atât mama cât şi copilul au primit rezultate pozitive la prima testare”, a transmis, marţi, Prefectura Sibiu.

Sursa citată a precizat că bebeluşul este internat în cadrul secţiei de Neonatologie, izolat şi sub supraveghere şi îngrijire corespunzătoare, iar mama este internată în cadrul secţiei Boli Infecţioase, sub supraveghere şi tratament specific.

ADVERTISING

Bilanț coronavirus: Crește iar numărul îmbolnăvirilor - sunt 250 de cazuri noi

”Pentru externare este nevoie de 2 teste negative în interval de minim 24 ore. În prezent, ambii pacienţi au o stare generala bună, aşteptând rezultatele testelor”, a mai transmis Prefectura Sibiu.

Miliarde de oameni așteaptă un vaccin pentru coronavirus. 8 tratamente sunt în faze avansate de testare. Primul poate fi gata în luna octombrie. Cine va câștiga lupta?

Situația coronavirusului în România

Amintim că marți au fost anunțate 250 de cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19 în România, iar Guvernul cere Parlamentului să prelungească starea de alertă și, deci, și unele restricții.

ADVERTISING

În total, au fost confirmate 22.415 de cazuri de persoane cu COVID–19, de la începutul pandemiei, din cele 573.638 de teste procesate până în prezent.

La ATI, în acest moment, sunt internați 173 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate, 16.071 au fost declarate vindecate și externate.

De asemenea, 1.437 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei din Brăila, Brașov, Călărași, Iași, București, Neamț, Prahova și Vrancea).

ADVERTISING

În prezent, în carantină instituționalizată sunt 1.407 persoane. Alte 86.122 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇