Cîţu, despre revenirea la normalitate: După ce ne vaccinăm vom renunţa şi la mască

Cîţu, despre revenirea la normalitate: După ce ne vaccinăm vom renunţa şi la mască

Premierul Florin Cîţu a făcut declaraţii joi, după prima şedinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, comitet pe care îl conduce.

Cîţu a anunţat, cu această ocazie, că renunţarea la mască poate fi luată în calcul abia când ajungem la 10 milioane de persoane vaccinate.

După ce ne vaccinăm vom renunţa şi la mască”, a afirmat Cîţu, precizând că ”la 1 iunie este cam devreme să renunţăm la mască”.

”Trebuie să ne gândim să renunţăm la mască după ce avem acea ţintă de 10 milioane de persoane vaccinate, până atunci nu are sens să discutăm despre aşa ceva”, a mai declarat Cîţu.

ADVERTISING

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că oamenii nu ar trebui să creadă „din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală”, însă a adăugat că este optimist că va fi atins acest obiectiv.

1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Deci, să nu credem, din greşeală, că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo.

Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni, în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi, în paralel, numărul de vaccinaţi creşte, atunci, cu siguranţă, rând pe rând, vom putea să renunţăm la anumite măsuri sau, invers spus, rând pe rând, vom putea să relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca, în plină vară, să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine, încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a declarat Klaus Iohannis, la vizita în Parcul Natural Văcăreşti, cu ocazia Zilei Pământului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din comitetul interministerial fac parte cele mai importante ministere, Secretariatul General al Guvernului, CNCAV, DSU şi INSP.

Ministerele sunt reprezentate la nivel de ministru sau secretar de stat desemnat, în cazul în care şedinţele Comitetului sunt prezidate de vicepreşedinte, iar celelalte instituţii de conducătorii lor.

"Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19", prevede decizia de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial..

ADVERTISING

Astfel, Comitetul are ca atribuţii: stabilirea domeniilor de intervenţie şi a coordonatorilor acestora, stabilirea acţiunilor prioritare şi a măsurilor specifice, la propunerea ministerelor sau a instituţiilor competente, stabilirea calendarului de implementare, precum şi monitorizarea şi evaluarea îndeplinirii atribuţiilor.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇