Iohannis: Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi

Iohannis: Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, despre ”data relaxării” în România, avansată de premierul Florin Cîțu – 1 iunie.

Șeful statului ne îndeamnă să nu supraevaluăm această dată, pentru că odată cu ea nu e obligatoriu să fie relaxate restricțiile antipandemie. La începutul verii, Guvernul va prezenta evalurăile pentru posibila relaxare.

Întrebat dacă de la 1 iunie românii vor putea merge fără mască la plajă, iată ce a răspuns șeful statului:

”Această dată de 1 iunie nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo (la relaxare - n.red.).

ADVERTISING

Până atunci, mai sunt atâtea sătpămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, iar în paralel numărul de vaccinați crește, atunci, rând pe rând, renunțăm la restricții și putem relaxa măsurile”.

Declarație de presă susținută la finalul vizitei la Parcul Natural Văcărești (Ziua Pământului)

Premierul Florin Cîțu a anunțat, la începutul lunii, că și-a propus ca de la 1 iunie România să revină la normalitate.

Merită menționat că astăzi se reunește Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19. La întrevedere participă și prim-ministrul.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇