Iohannis: Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi

Iohannis: Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, despre ”data relaxării” în România, avansată de premierul Florin Cîțu – 1 iunie.

Șeful statului ne îndeamnă să nu supraevaluăm această dată, pentru că odată cu ea nu e obligatoriu să fie relaxate restricțiile antipandemie. La începutul verii, Guvernul va prezenta evalurăile pentru posibila relaxare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Întrebat dacă de la 1 iunie românii vor putea merge fără mască la plajă, iată ce a răspuns șeful statului:

”Această dată de 1 iunie nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo (la relaxare - n.red.).

Până atunci, mai sunt atâtea sătpămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, iar în paralel numărul de vaccinați crește, atunci, rând pe rând, renunțăm la restricții și putem relaxa măsurile”.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, la începutul lunii, că și-a propus ca de la 1 iunie România să revină la normalitate.

Merită menționat că astăzi se reunește Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19. La întrevedere participă și prim-ministrul.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!