După mai bine de un an, China are iar probleme cu pandemia. Sunt mii de cazuri noi de Covid și se raportează decese

După mai bine de un an, China are iar probleme cu pandemia. Sunt mii de cazuri noi de Covid și se raportează decese

China a transmis că sâmbătă a înregistrat primele 2 decese cauzate de Covid 19 din ultimul an, pe fondul reizbucnirii pandemiei, din ultima perioadă.

Beijingul susține că, încă de la apariția primelor cazuri de Covid 19 din Wuhan a luat măsuri nu doar pentru a limita efectele pandemiei, ci pentru a o eradica, informează The Guardian.

Cu toate acestea, în prezent, China se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri, cauzate de cotagiozitatea ridicată a tulpinii Omicron. E cea mai agresivă reizbucnire a pandemiei din 2019 încoace, în țara asiatică.

ADVERTISING

Sâmbătă, China a transmis că a înregistrat 2.157 de cazuri noi de Covid, rezultate din transmitere comunitară. Iar 2 pacienți au și murit, pe fondul îmbolnăvirii. Sunt primele decese raportate din ianuarie 2021 încoace.

Decese s-au raportat în provincia Jilin, din nord-estul Chinei. În context, autoritățile nu mai permit circulația înspre și dinspre această provincie decât cu autorizație specială.

China a transmis, în repetate rânduri, că a reușit să țină sub control pandemia de Covid 19 printr-o politică strictă de testare și prin aplicarea de restricții dure acolo unde au apărut cazuri de infectare, pentru a preveni răspândirea.

ADVERTISING

Potrivit bilanțurilor oficiale, de la începutul pandemiei și până acum, China ar fi înregistrat 4,638 de decese cauzate de Covid 19, mult mai puține decât în multe dintre țările occidentale mici.

Aceste date au fost raportate de China continentală, nu de Hong Kong, regiune cu regim administrativ special, care s-a confruntat cu un număr mult mai mare de îmbolnăviri.

Președintele Chinei Xi Jinping a precizat că va menține politicile stricte de sănătate publică împotriva Covid 19, dar a spus că trebuie identificată calea optimă de a minimiza consecințele economice ale acestor măsuri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇