DSP Sibiu a sunat un bărbat să vadă cum se simte tatăl său mort de COVID-19. Instituția prezintă scuze

Un bărbat din Sibiu susține că a fost sunat de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, fiind întrebat cum se simte tatăl său, diagnosticat cu COVID-19 şi decedat în urmă cu câteva zile, şi în condiţiile în care mama sa primise de la DSP aprobarea să participe la înmormântare.

”Am fost sunat ieri dimineaţă să mă întrebe ce face tatăl meu. Am simtit ca mor eu când am auzit această întrebare. Tata era inmormântat cu o zi înainte. Şi-au cerut scuze, le-am spus să se documenteze.

Apoi mă întrebau cum o cheamă pe mama, cum se numeşte medicul de familie al mamei. În ziua înmormântării am primit decizie pentru ca mama să participe la înmormântare. Deci ştiau cum se numeşte mama”, a relatat Ilie Brad, la Antena3, citat de News.ro

ADVERTISING

El a precizat că tatăl său avea complicații de 18 ani în urma unei operaţii de fiere, nereuşită, şi că îl ducea periodic la spital.

”L-am dus cu icter şi l-am adus mort de COVID”, a afirmat bărbatul, în condiţiile în care spune că înaintea internării tatăl său făcuse testul pentru COVID-19, care a fost negativ.

Ilie Brad a precizat că va dori să vadă documentele medicale ale tatălui său, care confirmă cauza decesului.

DSP cere scuze public familiei pacientului decedat de COVID-19, sunată din greşeală

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat, joi, că îşi cere scuze public faţă de familia bărbatului.

ADVERTISING

"În cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu există un grup de persoane care monitorizează periodic starea de sănătate a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Dintr-o regretabilă eroare, în momentul efectuării apelului, reprezentantul DSP Sibiu nu a avut acces la baza de date a cazurilor confirmate cu COVID-19, soldate cu deces.

Regretăm situaţia neplăcută creată şi ne cerem public scuze faţă de de familia îndurerată. Ne vom strădui ca aceste greşeli să nu se mai repete în viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal, citat de Agerpres.

Situație dramatică la Sibiu

În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei, s-au înregistrat 8.686 cazuri de coronavirus.

ADVERTISING

DSP Sibiu a realizat o analiză de risc şi a trimis-o Centrului Naţional de Sănătate Publică pentru avizare. În propunerea DSP Sibiu se vorbeşte despre carantinarea municipiului Sibiu, a comunei Şelimbăr, lipită practic de municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi a oraşelor Tălmaciu şi Cisnădie. Municipiul Sibiu avea miercuri o incidenţă cumulată de 11,18 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

”În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie, va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu în cadrul căreia se va analiza situaţia epidemiologică şi conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Toate acestea se vor face în prezenţa comandatului acţiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a transmis Prefectura Sibiu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇