De ce nu era în cătușe criminalul care a evadat de sub ochii polițistului. A mers cu patru mașini până la Oradea

De ce nu era în cătușe criminalul care a evadat de sub ochii polițistului. A mers cu patru mașini până la Oradea

Meszaros Zsombor, deţinutul condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor care a evadat, marţi, dintr-o dubă aflată în faţa unei clinici din București, nu era încătușat în momentul în care a fugit.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a declarat că există situații în care deținuții nu sunt încătușați în momentul în care sunt duși în anumite locuri.

”Pot fi cazuri când o persoană condusă la o anumită locație nu e încătușată, unele din motive medicale", a declarat Despescu, potrivit Digi24.

ADVERTISING

Întrebat dacă deținutul era bolnav, chestorul a spus că ”nu am date că era sau nu bolnav, nu vreau să intru peste procedura de la ANP”.

Bogdan Despescu a subliniat că nu sunt informații momentan că evadatul ar fi fost ajutat să ajungă la Oradea, dar a subliniat că ancheta va stabili toate aceste detalii.

"S-a refăcut traseul, se va stabili în amănunt acest traseu. Important e că acest evadat a fost prins în mai puțin de 14 ore. Nu a rezultat un sprijin ca să ajungă la Oradea", a afirmat chestorul.

ADVERTISING

Cum a ajuns la Oradea

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru News.ro, că o maşină de ocazie l-a scos pe Meszaros Zsombor din Bucureşti şi l-a lăsat la Tâncăbeşti, pe DN 1.

În total, evadatul a mers cu patru maşini până la Oradea, la un moment dat fiind reperat în judeţul Cluj.

La Oradea, de exemplu, bărbatul pretindea că este şofer de TIR şi are vehiculul stricat, încercând să convingă un şofer de TIR să-l ajute să meargă mai departe.

Meszaros Zsombor a evadat, marţi, dintr-o dubă aflată în faţa unei clinici medicale din Sectorul 2 al Capitalei.

ADVERTISING

În timp ce aştepta în ambulanţă, bărbatul a reuşit să deschidă uşa autovehiculului şi să fugă, chiar de sub ochii angajaţilor penitenciarului.

Surse citate de ProTV spun că Zsombor fusese adus la clinică împreună cu alți doi deținuți - un bărbat și o femeie - și când unul dintre aceștia era în unitatea medicală, el a deschis ușa din spate a ambulanței cu ajutorul unei bucăți metalice de la o centură de siguranță.

Meszaros Zsombor a fost capturat în noaptea de marți spre miercuri la Oradea. Potrivit polițiștilor, un cetățean l-a recunoscut și a sunat la 112.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇