De ce nu avea doi șoferi autocarul groazei: "O plăcintă cu brânză m-a salvat"

De ce nu avea doi șoferi autocarul groazei: "O plăcintă cu brânză m-a salvat"

Noi informaţii apar despre accidentul de autocar de la Pasajul Unirii. Presa din Grecia a aflat de ce exista un singur şofer, dar avem şi date noi despre răniţii aflaţi în spitale.

Aşadar, autocarul a pornit la drum cu doi șoferi, dar unul a făcut toxiinfecție alimentară pe drum şi a rămas în Grecia.

Potrivit ambasadorului Greciei în România, Sofia Grammata, 16 turişti sunt așteptați să se întoarcă astăzi cu avionul acasă, iar restul vor rămâne la București, întrucât au apropiaţi în spital.

„Știm că în locul unde s-a produs accidentul au fost multe accidente. Nu știm dacă GPS-ul a fost de vină. Șoferul este foarte experimentat, a lucrat mulți ani la KTEL din Atena”, a subliniat ambasadorul.

ADVERTISING

În autobuz au fost iniţial doi șoferi când au plecat din Volos, însă cel de-al doilea a condus până la Salonic și apoi a coborât, astfel încât şoferul de 51 de ani a continuat singur călătoria până în România.

Al doilea șofer a declarat pentru presa din Grecia că a suferit o intoxicaţie alimentară şi de asta nu a putut pleca spre România, aşa cum era prevăzut. Totul i s-a tras de la o plăcintă cu brânză, care l-a îmbolnăvit rău, aşa că a sunat la agenția de turism pentru a-și anula participarea la excursie. Practic, asta l-a salvat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acum nu îi vine să creadă ce s-a întâmplat: „Printr-o minune am scăpat. De unde să știu că o nenorocire care mi s-a întâmplat, intoxicaţia, mi-ar putea salva viața?’, a spus el șocat de accident.

Autocarul transporta 48 de persoane. Un turist de 50 de ani a murit în accident, iar alte 21 de persoane au fost duse la 4 spitale din Bucureşti. Între timp, unii dintre răniți au fost externați.

La Spitalul Universitar mai sunt internați doar patru oameni, în stare bună, șase fiind externați. La Bagdasar Arseni, cei nouă greci internați sunt în stare bună.

ADVERTISING

Singura persoană în stare gravă este la Spitalul Floreasca, o femeie care este intubată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇