Restaurantul McDonald's în care nu trebuie să interacționezi deloc cu angajații (Video)

Restaurantul McDonald's în care nu trebuie să interacționezi deloc cu angajații (Video)

Un restaurant McDonald’s  aproape complet automatizat s-a deschis în Texas. Mașinării de înaltă tehnologie se ocupă de preluarea comenzilor și de servirea clienților, interacțiunea cu personalul uman fiind inexistentă.

Utilizatorul TikTok cu username-ul @foodiemunster a vizitat recent restaurantul și a filmat întreaga experiență, notează Daily Mail.

Lângă intrarea în restaurant se află ecrane tactile mari pe care oamenii le folosesc pentru a plasa o comandă, după cum se poate vedea în filmare. Mâncarea este apoi pregătită de personalul de la bucătărie, care nu interacționează cu clienții.

ADVERTISING

Ulterior, comanda este ridicată de la una dintre case. Nu sunt mese sau scaune în interiorul restaurantului, existând doar posibilitatea de a lua mâncarea la pachet. La drive-thru, comenzile sunt aduse pe o bandă transportoare și nu există, astfel, nici aici vreun contact între clienți și angajați.

Clipul postat ulterior în aplicație a strâns peste 1 milion de vizualizări în câteva zile.

O amplă dezbatere a urmat între cei care l-au urmărit, unii fiind entuziasmați de idee, apreciind că automatizarea îi va scăpa de comenzile luate greșit și de atitudinea care lasă de dorit a angajaților, în timp ce alții s-au arătat îngrijorați de faptul că mulți oameni și-ar putea pierde locul de muncă. Un alt utilizator a scris că își dorește să vadă zâmbetul angajaților. 

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al McDonald’s a declarat pentru Guardian că este vorba despre un concept pilot și că restaurantul nu este „complet automat", adăugând că numărul angajaților este similar cu cel al unui  McDonald’s obișnuit.

Restaurantul McDonald's din Texas este momentan un ”concept unic” al companiei, dar ar putea să fie un exemplu de cum ar putea arăta în viitor restaurantele fast-food din întreaga lume.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții McDonald's au transmis că intenţionează să testeze în continuare "idei noi și inovații de care ar putea beneficia echipele și clienții restaurantului din întreaga lume”.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇