Roboții zburători care culeg fructele în Israel (Video)

Roboții zburători care culeg fructele în Israel (Video)

O firmă israeliană înlocuiește culesul manual al fructelor cu roboți zburători care fac acest lucru.

Culegătorii viitorului lucrează fără pauze, nu se plâng că au obosit și n-au pretenții financiare. Doar zumzetul pe care îl fac motorașele electrice se aude în livadă, în timp ce roboțeii zburători adună fructele din pomi și le depun, unul câte unul, într-o lădiță, relatează Euronews.

Acest sistem le poate ușura activitatea fermierilor, poate reduce prețurile și face culesul mai eficient, potrivit firmei israeliene Tevel.

ADVERTISING

Fermierii primesc pe telefon sau tabletă date în timp real de la fiecare robot și pot monitoriza conținutul fiecărei lădițe, cantitatea culeasă, modul cum sunt așezate fructele, culoarea lor și alte informații. Roboții pot culege fructe precum piersici, caise, nectarine, prune, pere și mere și sunt capabili să îndeplinească mai multe sarcini în același timp.

Flying robots are picking fruit in Israel

Roboții zburători, echipați cu motorașe electrice, camere video și un soft de recunoaștere pentru identificarea fructelor, sunt folosiți deja în livezile din Italia și Statele Unite.

ADVERTISING

"Inteligența artificială este cu siguranță viitorul", este convins Amir Degani, profesor asociat la facultatea de inginerie civilă de la Institutul de Tehnologie din Israel.

El a precizat, însă, că roboții nu vor înlocui imediat oamenii în acest sector. "Nu cred că în viitorul apropiat, unde aero-roboții vor fi suficient de robuști, dar este o idee grozavă pentru că poate fi dezvoltată, iar dacă poți face roboți robuști și ieftini, atunci cu siguranță poți face o parte din cules cu ajutorul acestor aero-roboți", a explicat cercetătorul.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇