Starbucks și Amazon deschid cafeneaua viitorului: Îți iei ce vrei, plătești cu palma sau pur și simplu ieșind pe ușă (Video)

Starbucks și Amazon deschid cafeneaua viitorului: Îți iei ce vrei, plătești cu palma sau pur și simplu ieșind pe ușă (Video)

Starbucks deschide în Manhattan prima cafenea în parteneriat cu Amazon, unde clienții își pot cumpăra cafeaua sau o gustare rapid, fără să interacționeze măcar cu barista sau casierul.

Parteneriatul este cea mai recentă mutare a celor de la Starbucks din planul de adaptare a cafenelelor la noile obiceiuri ale consumatorilor. De la începutul pandemiei, Starbucks a închis 400 de cafenele în 18 luni și a deschis mai multe puncte cu servire rapidă sau drive-through, în zonele cu densitate urbană mare.

ADVERTISING

Și Amazon a investit, de la începutul pandemiei, în sisteme care să facă cumpărăturile mai simple, fără stat la cozi și cu contact fizic limitat sau inexistent.

Astfel, în toamna anului trecut, a lansat două sisteme revoluționare, bazate pe cele mai noi tehnologii - plata cu palma (Amazon One) sau Just Walk Out, prin care prezența unui casier nu mai e deloc necesară - clientul intră în magazin, scanează un cod QR din aplicația Amazon, ia ce dorește de pe raft și iese pe ușă.

Sistemul folosește camere video computerizate, senzori de greutate și un program de inteligență artificială cu ajutorul cărora identifică mărfurile, le plasează într-un coș virtual și, când clientul iese pe ușă, banii îi sunt luați automat de pe card.

ADVERTISING

În ce privește serviciul Amazon One, acesta folosește tehnlogie biometrică. Clienții își pot conecta practic palma la card și pot plăti fără a mai sta la coadă, doar plasând mâna deasupra unui scanner pentru o secundă. Cum amprenta palmei este unică, scannerul identifică utilizatorul, trimite imaginea către un sistem care identifică și cardul asociat și extrage suma necesară pentru plata produselor.

Sistemele fuseseră până acum folosite doar în magazinele Amazon Go din SUA sau la Amazon Fresh în Londra. Acum, prin acest parteneriat, și Starbucks adoptă aceste sisteme revoluționare de plată.

ADVERTISING

Cele două companii vor să deschidă cel puțin încă două astfel de cafenele anul viitor. Deja sunt planuri pentru a doua, tot în Manhattan, în clădirea New York Times, potrivit CNBC.

Acest nou concept prespune că utilizatorul intră pe aplicația Starbucks, își comandă băutura dorită și vine să și-o ridice. Când intră în cafenea, găsește un aparat unde își scanează codul primit după plasarea comenzii.

Cei care au cont pe Amazon One își pot ridica băutura doar scanându-și palma, ceilalți pot introduce codul din aplicația Amazon sau, pur și simplu, să facă plata cu cardul.

La intrare există și un punct unde clienții își pot face cont pe Amazon One simplu, doar prin introducerea cardului și scanarea palmei.

În noile cafenele clienții găsesc rafturi și vitrine frigorifice cu gustările, salatele și sandwichurile vândute de Amazon Go sau Amazon Kitchen, dar și produse de la patiserii sau simingerii din zonă. Pentru că locația folosește sistemul Just Walk Out, practic clientul plătește doar ieșind pe ușă.

Așadar, timpul petrecut pentru a-și lua o cafea și ceva de mâncare este redus considerabil.

Amazon teams up with Starbucks for cashier-less pickup cafe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇