Amazon introduce cabine de meditaţie în depozite, pentru angajaţii stresaţi

Amazon introduce cabine de meditaţie în depozite, pentru angajaţii stresaţi

Despre caznele angajaţilor Amazon s-a tot scris de-a lungul ultimilor ani. Atât de intensă este activitatea în depozitele gigantului din domeniul comerţului electronic încât mulţi dintre ei spun că nu au timp nici să meargă la toaletă.

O măsură luată recent de compania americană în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de lucru, mai mult sau mai puţin inspirată, este introducerea unor mici cabine în care angajaţii se pot refugia temporar pentru a urmări clipuri despre mindfulness.

Cabinele AmaZen fac parte dintr-un program mai vast numit WorkingWell, anunţat de Amazon pe 17 mai, al cărui scop este “reîncărcarea şi reenergizarea” angajaţilor printr-o serie de activităţi fizice şi mintale, prin promovarea unei diete sănătoase etc.                      

ADVERTISING

Rolul cabinelor este acela de a-i “ghida pe angajaţi prin practici de ţin de mindfulness”, se arată într-un comunicat de presă.

Practic, în interiorul acestor cabine instalate chiar în depozitele companiei, angajaţii urmăresc un clip cu instrucţiuni pentru meditaţie pe ecranul unui calculator.

“Cu AmaZen am vrut să creez un spaţiu care este liniştit, în care oamenii pot merge pentru a se concentra asupra stării lor de bine mintale şi emoţionale. ZenBooth este un chioşc interactiv în care poţi naviga printr-o librărie de practici privind sănătatea mintală şi mindfulness pentru a-şi reîncărca bateria internă”, spune Leila Brown, angajata Amazon care a creat cabinele.

ADVERTISING

Termenul de “baterie” poate nu este însă folosit cel mai înţelept în context, deoarece poate induce ideea ca angajaţii sunt roboţi care trebuie să fie reîncărcaţi, zădărnicind eforturile companiei de a-şi spala imaginea serios afectată de dezvăluirile din ultimii ani privind condiţiile uneori extreme de lucru.  

Amazon's Amazen Kiosk (Quick Reupload)

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇