Amazon introduce o tehnologie revoluţionară prin care plăteşti la magazin prin scanarea palmei

Amazon introduce o tehnologie revoluţionară prin care plăteşti la magazin prin scanarea palmei

Grupul Amazon va introduce miercuri o tehnologie biometrică pentru magazinele Whole Foods din jurul oraşului Seattle, unde cumpărătorii vor putea plăti pentru produsele achiziţionate prin simpla scanare a palmei.

Prin această decizie, Amazon introduce o tehnologie utilizată deja în magazinele sale tradiţionale Go şi Books în lanţul de magazine alimentare Whole Foods, pe care l-a achiziţionat în 2017, transmite Reuters.

Sistemul denumit Amazon One permite clienţilor să asocieze cardul lor de credit cu amprenta palmei lor.

În acest fel, cumpărătorii vor avea la dispoziţie o alternativă de plată care oferă mai puţin contact decât numerarul şi plăţile cu cardul, precizează Amazon.

Grupul american a precizat că, în prima etapă, tehnologia sa biometrică va fi introdusă miercuri la magazinele Whole Foods din apropiere de sediul său central din Seattle, urmând ca în lunile următoare să fie extinsă şi la alte magazine din zona metropolitană a oraşului Seattle.

Prin introducerea acestui sistem de plată la magazinele Whole Foods, Amazon a optat pentru păstrarea casierilor, deşi putea să opteze pentru o altă tehnologie care este disponibilă şi care permite renunţarea la casieri de la casele de marcat dar care ar fi condus la eliminarea de locuri de muncă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Sistemul Amazon One necesită în continuare scanarea articolelor la casele de marcat astfel încât nu vor fi afectate locurile de muncă la magazinele Whole Foods.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!