Cum funcţiona „caracatița” de la Direcţia Urbanism a Primăriei Capitalei: Actele erau furate și puse la loc altele false

Cum funcţiona „caracatița” de la Direcţia Urbanism a Primăriei Capitalei: Actele erau furate și puse la loc altele false

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 arată cum a funcționat „caracatița” de la Direcția Urbanism a Primăriei Capitalei: s-au construit blocuri, fără autorizație, iar recepția s-a făcut sustrăgând actele din dosar, iar în locul lor au fost puse altele false.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 transmit, vineri, că s-a început urmărirea penală pentru 8 persoane, acuzate de săvârșirea mai multor infracțiuni de fals, favorizarea făptuitorului și executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Procurorii spun, în ordonanța de inculpare, că trei beneficiari reali a patru imobile, locuințe colective situate într-o zonă protejată pe străzile Străbună, Șaradei, Episcop Vulcan din Sectorul 1, au făcut lucrări fără să aibă la bază o autorizație de construcție sau cu nerespectarea acesteia.

„Cu privire la imobilele situate în străzile Străbună și Episcop Vulcan, doi inculpați au determinat membrii comisiei de recepție formată din reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, Inspectoratului de Stat în Construcții și specialiști să ateste în mod nereal cu ocazia întocmirii procesului verbal de recepție că lucrările de construire au fost executate conform autorizației de construire, deși lucrările nu erau finalizate și erau executate cu nerespectarea prevederilor acesteia”, spun procurorii.

Potrivit acuzării, pentru a scăpa de răspunderea penală, doi inculpați ar fi determinat alte persoane să sustragă documente de autorizare existente la Primăria Municipiului București și să înlocuiască documentele respective cu altele falsificate.

„O inculpată, director executiv în cadrul Direcției de Urbanism – Primăria Municipiului București, a înaintat urmare a solicitărilor formulate de organele judiciare și Poliția Locală – Direcția de Control documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare”, adaugă procurorii în ordonanță.

Află mai multe informaţii despre acest caz:

În acest caz s-a consemnat suma de 775.000 de lei pentru ca cei opt inculpați să poată fi cercetați sub control judiciar.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖