Cum explică un senator rus eșecurile din Ucraina: Luptăm cu una dintre cele mai puternice și mai antrenate armate

Cum explică un senator rus eșecurile din Ucraina: Luptăm cu una dintre cele mai puternice și mai antrenate armate

Campania militară din Ucraina întâmpină dificultăți pentru că forțele ruse se confruntă cu o armată de același nivel, a declarat politicianul rus Franz Klintsevici.

Forțele Moscovei se luptă cu soldați „cu aceeași mentalitate ca a noastră”, a declarat senatorul Frants Klintsevich la televiziunea rusă de stat. Acesta a explicat că „operațiunea militară specială” din Ucraina se desfășoară „cu o anumită dificultate”, adăugând că nu vrea să supere pe nimeni.

Klintsevici a numit armata Ucrainei "una dintre cele mai puternice și mai bine antrenate". "Luptăm împotriva soldaților și ofițerilor ruși", a spus el.

Aproximativ 26.650 de militari ruși au fost uciși, răniți sau capturați de la începerea războiului din Ucraina, în 24 februarie, conform bilanțului publicat la 12 mai de către Ministerul Apărării de la Kiev.

ADVERTISING

Armata ucraineană a anunțat că a distrus, printre altele, 1.263 tancuri, 3.090 de vehicule blindate de luptă, 204 avioane, 168 de elicoptere, 596 sisteme ale artileriei și 103 rachete de croazieră.

Rusia spune, într-un bilanț publicat pe 12 mai, că de la începutul "operațiunii militare speciale" a distrus 164 de avioane, 125 de elicoptere, 3.013 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 303 sisteme de rachete antiaeriene, 821 vehicule aeriene fără pilot și 364 de sisteme de lansare multiplă de rachete MLRS.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Informațiile prezentate de cele două tabere nu au putut fi verificate din surse independente.

Ziua 86 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇