Criticat dur pentru că le-a permis camionagiilor să protesteze sub fereastra lui Trudeau, șeful Poliţiei din Ottawa a demisionat

Criticat dur pentru că le-a permis camionagiilor să protesteze sub fereastra lui Trudeau, șeful Poliţiei din Ottawa a demisionat

Comandantul Poliţiei din Ottawa, Peter Sloly, a demisionat marţi, a anunţat un consilier municipal pe Twitter, în cea de-a 19-a zi de ocupare a centrului capitalei federale de către manifestanţi care protestează față de măsurile sanitare.

”Şeful Poliţiei din Ottawa Peter Sloly a demisionat”, a declarat consilierul municipal din Ottawa, Riley Brockington, relatează AFP.

Peter Sloly a fost foarte criticat pentru gestionarea protestelor şi în special pentru că a permis staţionarea camioanelor în centrul oraşului, în faţa Parlamentului şi sub ferestrele biroului premierului canadian, Justin Trudeau.

ADVERTISING

Canada a anunţat, de asemenea, relaxarea restricţiilor sanitare la graniţe şi, în special, eliminarea cerinţei unui test PCR la intrarea în ţară. Totodată a fost ridicată recomandarea de a evita călătoriile în străinătate.

Marți, premierul canadian Justin Trudeau a anunţat utilizarea excepţională a legii privind măsurile de urgenţă pentru a pune capăt blocajelor „ilegale” ale manifestanţilor împotriva măsurilor sanitare care se desfăşoară în ţară de peste două săptămâni.

"Guvernul federal invocă legea privind măsurile de urgenţă pentru a completa puterile provinciale şi teritoriale şi pentru a face faţă blocajelor", a declarat el, precizând că Armata nu va fi desfăşurată şi că noile măsuri vor fi "limitate în timp şi geografic".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇