Protestul din Canada continuă: Poliţia a arestat 11 persoane pentru blocarea frontierei cu SUA

Protestul din Canada continuă: Poliţia a arestat 11 persoane pentru blocarea frontierei cu SUA

Poliţia canadiană a confiscat luni arme şi muniţii și a arestat 11 persoane pentru blocarea unui punct de trecere a frontierei cu SUA în localitatea Coutts, provincia Alberta, paralizat de o săptămână de manifestanţi împotriva măsurilor sanitare.

În total, „13 puşti, pistoale, mai multe veste antiglonţ, o mare cantitate de muniţii în încărcătoare” au fost descoperite în trei remorci, potrivit unui comunicat al poliţiei, relatează AFP.

O anchetă a fost deschisă "pentru a stabili amploarea ameninţării şi a organizaţiei criminale".

ADVERTISING

Poliţia a explicat că a primit informaţii despre un grup instalat la punctul de trecere a frontierei pe care l-au blocat şi "pregătit să utilizeze forţa împotriva poliţiei dacă se încearcă perturbarea blocadei".

Jandarmeria regală din Alberta "a exercitat un mandat de percheziţie la primele ore ale zilei de 14 februarie în trei remorci asociate ale acestei organizaţii criminale. Aceasta a permis arestarea a 11 indivizi", potrivit comunicatului.

Ieri, la acelaşi punct de trecere blocat, "un tractor mare agricol şi o semiremorcă, ambele implicate în blocarea graniţei, au încercat să lovească un vehicul al poliţiei", a mai indicat jandarmeria, văzând în aceasta "un exemplu al stării de spirit al unui segment al manifestaţiei".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Protestatarii față de măsurile sanitare blochează străzile din centrul oraşului Ottawa de peste două săptămâni şi s-au instalat de asemenea pe unele axe frontaliere strategice pentru a paraliza economia.

Potrivit serviciilor de frontieră canadiene, două puncte de trecere a frontierei sunt în continuare blocate de manifestanţi: Emerson, provincia Manitoba, şi Coutts.

Duminică, după două zile de intervenţie, poliţia canadiană a reuşit să deblocheze podul Ambasador , care leagă oraşuş Windsor, în provincia canadiană Ontario, de oraşul american Detroit.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇