Provincia canadiană Ontario renunță la certificatul de vaccinare

Provincia canadiană Ontario renunță la certificatul de vaccinare

Premierul provinciei Ontario, Doug Ford, a anunţat luni că urmează să se renunțe la certificatul de vaccinare, începând de la 1 martie.

”Vom renunţa la paşaportul de vaccinare de la 1 martie”, a anunţat într-o conferinţă de presă Doug Ford.

Marea majoritate a locuitorilor provinciei este vaccinată, iar vârful infectărilor cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 a trecut, a argumentat el.

Mai mulți protestatari nemulțumiți de certificatul de vaccinare blochează - de peste două săptămâni - capitala federală canadiană Ottawa, situată în Ontario.

ADVERTISING

Pentru a pune capăt manifestațiilor, premierul canadian Justin Trudeau ar urma să folosească legea măsurilor de urgenţă, potrivit postului CBC.

Această lege poate fi invocată în în cazul unei ”crize naţionale” şi oferă Guvernului canadian mai multă putere pentru a-i pune capăt.

Trudeau urma să discute cu toţi premierii provinciilor canadiene.

În Ontario, începând de la 17 februarie, ”vom ridica toate limitările, ma puţin în sălile de concert, teatre şi evenimente sportive, care vor fi limitate la 50%”, a anunţat Doug Ford.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Suntem în măsură să ne accelerăm planul de redeschidere” în urma unei scăderi a numărului spitalizărilor şi cazurilor, a declarat el.

Ontario este cea mai populată provincie din Canada şi a reimpus, la fel ca alte provinciii canadiene, la sfârşitul lui decembrie, măsuri foarte stricte, unele dintre cele mai restrictive din lume.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇