Un șofer născut în România se află printre protestatarii din Canada. Un interviu cu el a devenit viral (Video)

Un șofer născut în România se află printre protestatarii din Canada. Un interviu cu el a devenit viral (Video)

La protestul camionagiilor canadieni din capitala Ottawa participă și un șofer venit din România. Într-un interviu realizat de un jurnalist independent, acesta spune că îl cheamă Csaba Vizi, este de origine maghiară, născut în România.

În prezent el locuiește în Windsor (Ontario). Înregisrarea video cu românul a devenit virală, pe YouTube fiind vizualizată de aproape 400.000 de persoane.

În momentul realizării interviului, Csaba Vizi a declarat că se află de opt zile și trei ore la protestul din Ottawa și spune că va fi ultimul camionagiu care va pleca de acolo.

ADVERTISING

Românul afirmă că și-a pierdut casa, locul de muncă și este singurul membru al familiei care mucește. Întrebat ce reprezintă acest protest pentru el, Csaba Vizi a declarat că ”speranța pentru libertate”.

”Mi-am pierdut casa, jobul, sunt singurul din familie care aduce bani. Sunt bucuros că fac parte din această manifestație. Voi fi ultimul camionagiu care pleacă de aici. Mă duc acasă glorios ca Cezar sau într-un sac de cadavre”, a declarat românul.

Csaba Vizi a mai declarat că îi mulțumește premierului Canadei, Justin Trudeau, pentru că datorită lui toți acești oameni s-au unit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Trebuie să îi spun ”mulțumesc” lui Justin Trudeau, pentru că el a făcut ca asta să se întâmple. Toți acești oameni s-au unit. Toată această dragoste de pe străzi i-o datorăm lui”, a precizat românul.

Mii de oameni protestează de mai multe zile în Canada. Numită iniţial "Convoiul libertăţii", mişcarea viza să protesteze faţă de decizia de a obliga, de la jumătatea lunii ianuarie, şoferii de camion să fie vaccinaţi pentru a trece frontiera dintre Canada şi Statele Unite.

ADVERTISING

Ulterior, s-a transformat rapid într-o mişcare împotriva măsurilor sanitare în ansamblu şi împotriva Guvernului.

Protestatarii au blocat şi Podul Ambassador, care face legătura între oraşul Windsor din Canada şi Detroit din Statele Unite.

Acest pod este esenţial pentru industria auto, dar şi pentru spitalele americane, care angajează multe asistente canadiene: pe el trec zilnic aproximativ 40.000 de persoane şi mărfuri în valoare de 323 de milioane de dolari americani.

Primarul din Ottawa, Jim Watson, care a considerat situaţia „scăpată de sub control” în oraş, a declarat duminică stare de urgenţă în capitala canadiană.

Proteste similare au loc de mai multe zile și în Noua Zeelandă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇