Blocat de protestatari timp de 7 zile, podul Ambassador din Canada a fost eliberat. Manifestațiile împotriva restricţiilor din Franța s-au lăsat cu arestări (Foto&Video)

Blocat de protestatari timp de 7 zile, podul Ambassador din Canada a fost eliberat. Manifestațiile împotriva restricţiilor din Franța s-au lăsat cu arestări (Foto&Video)

Protestele din acest weekend din Canada și Franța față de limitarea răspândirii COVID-19 s-au lăsat cu arestări.

Poliția a intervenit în ultimele zile pentru dispersarea ultimilor protestatari, care au blocat drumurile de aprovizionare dintre Canada și SUA timp de o săptămână.

Câteva persoane au fost reținute și mai multe camioane au fost remorcate, iar Podul Ambassador a fost în sfârșit eliberat, duminică, transmite BBC.

O instanță din Ontario a declarat protestul ilegal, din motiv că afectează aprovizionarea cu produse și servicii esențiale, cum ar fi alimente și carburanți, conform Biziday.

În Franța, autoritățile au anunțat că 97 de persoane au fost arestate pe parcursul zilei de sâmbătă, iar 81 dintre ele încă se află în custodia poliției, transmite France24.

ADVERTISING

Amintim că polițiștii au tras cu gaze lacrimogene asupra manifestanţilor de pe bulevardul Champs Elysees, la scurt timp după ce un "Convoi al libertăţii" care protesta împotriva restricţiilor pandemice a ajuns în capitală, iar maşini cu protestatari au reuşit să treacă de punctele de control ale poliţiei în centrul Parisului pentru a bloca traficul în jurul Arcului de Triumf.

Anterior, poliţia a comunicat că a oprit 500 de vehicule care încercau să intre în Paris şi a aplicat aproape 300 de amenzi până la jumătatea dimineţii. Separat, cinci protestatari au fost reţinuţi în sudul Parisului, pentru că se aflau în posesia unor obiecte precum ciocane, cuţite şi măşti de gaze.

ADVERTISING

Cu mai puţin de două luni înainte de alegerile prezidenţiale, guvernul preşedintelui Emmanuel Macron doreşte să împiedice ca protestele să se transforme în manifestaţii de amploare precum "vestele galbene" antiguvernamentale din 2018.

Le Convoi de la liberté arrive à Paris et sur les Champs-Elysées // Convoi de la liberté dans paris

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇