Proteste cu zeci de mii de oameni în Franţa, Austria şi Turcia, faţă de măsurile anti-COVID (Video)

Proteste cu zeci de mii de oameni în Franţa, Austria şi Turcia, faţă de măsurile anti-COVID (Video)

Zeci de mii de oameni au protestat, sâmbătă, în Franţa, Turcia şi Austria faţă de măsurile decise de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit AFP, în Franţa zeci de mii de oameni au manifestat faţă de paşaportul sanitar, cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a obligativităţii de vaccinare a angajaţilor din sistemul sanitar. La Paris s-au format patru coloane de manifestanţi. “Macron, nu vrem paşaportul”, “Macron, demisia” şi “Nu dictaturii”, au scandat protestatarii.

La Paris au avut loc şi incidente: forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri pe manifestanţi în zona Champs-Elysees. Câteva persoane au fost reţinute de poliţişti.

LIVE: Anti-health pass protests continue in Paris

În Austria, la Viena, au manifestat aproximativ 3.000 de oameni, ei scandând: “Libertate!” şi denunţând astfel restricţiile sanitare. Protestatarii au cerut demisia cancelarului Sebastian Kurz.

În Turcia, la Istanbul, au protestat de asemenea aproximativ 2.000 de persoane faţă de restricţiii şi de obligativitatea prezentării dovezii de vaccinare sau a unui test cu rezultat negativ pentru toţi cei care se deplasează cu avionul, autocarul sau trenul, precum şi pentru cei care participă la evenimente cu mulţi oameni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇