Copii umiliți în tabără: Au fost puși să stea în genunchi pe asfaltul încins pentru a-i cere iertare profesorului (Video)

Copii umiliți în tabără: Au fost puși să stea în genunchi pe asfaltul încins pentru a-i cere iertare profesorului (Video)

Copiii din cadrul Fanfarei Jegălia, din județul Călărași, aflați într-o tabără, au fost puși de un profesor să stea în genunchi, pe asfaltul încins, sub soarele puternic, ca pedeapsă după ce cu o seară înainte au făcut gălăgie. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași a deschis o anchetă și precizează că părinții copiilor au refuzat consilierea, întrucât „minorii nu sunt afectați”.

Imaginile cu copiii din Fanfara Răsăritului din comuna Jegălia puși să stea în genunchi pe asfaltul încins pentru a-i cere scuze dirijorului au apărut luni pe rețelele de socializare, relatează Canal Sud.

ADVERTISING

"Dacă se mai întâmplă o dată, vă țin ore-n șir", le spune nervos dirijorul copiilor într-o înregistrare video.

Publicată de Eugen Mihai pe Luni, 15 iulie 2024

O a doua înregistrare video surprinde momentul în care, la comanda profesorului, copii ținuți în genunchi își cer scuze în cor.

Publicată de Eugen Mihai pe Luni, 15 iulie 2024

După apariția imaginilor în mediul online, reprezentanții DGASPC Călărași s-au deplasat marți la Jegălia pentru a ancheta cazul. Mai întâi, aceștia au mers la primărie, unde au discutat cu reprezentanții autorității publice locale, unde secretarul Radu Nelu şi viceprimarul Chiriac Marius şi-au exprimat dezacordul în privința conduitei profesorului instructor.

ADVERTISING

La sediul primăriei au fost prezenți și o parte din părinții copiilor.

"S-a remarcat o atitudine relaxată a părinților, fǎrǎ caracter dramatizant, relatând că imaginile apǎrute recent în mediul online datează de fapt de aproximativ douǎ sǎptǎmâni, când copiii au participat la un concurs organizat la Slatina în perioada 3-7 iulie 2024, unde au primit un premiu special. Pǎrintii prezenți la sediul Primăriei Jegǎlia au refuzat acordarea de servicii de evaluare şi consiliere psihologică pentru copii, oferite de D.G.A.S.P.C. Călărasi şi au declarat că nu consideră cǎ minorii sunt afectați de cele întâmplate, luând totul ca pe o glumǎ", se arată în comunicatul DGASPC Călărași.

ADVERTISING

Reprezentanții Direcției au recomandat primăriei să analizeze dacă mai este necesară menținerea serviciilor profesorului instructor care a acționat inadecvat în acest caz.

"DGASPC Cǎlăraşi consideră conduita profesorului instructor fatǎ de copiii din Fanfara Răsăritului ca fiind inacceptabilǎ si va înainta sesizare către organele de cercetare penalǎ pentru efectuarea verificărilor de specialitate", a transmis instituția.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇