Cod roşu de inundaţii în Vrancea. S-au dat mesaje Ro-Alert în 10 localităţi

Hidrologii au emis, sâmbătă, o avertizare cod roşu de inundaţii pentru judeţul Vrancea, valabilă până duminică, la ora 09.00. ISU Vrancea a transmis mesaj Ro-Alert în 10 localităţi.

”În intervalul  19 iunie a.c., ora 20:00 – 20 iunie ora 09:00, se anunţă creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de pericol. Bazinele afectate: râul Putna, pe sectorul aval Staţia Hidrologică Colacu,  – amonte  Staţia Hidrologică Botârlău”, a transmis, sâmbătă, ISU Vrancea.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea a luat măsurile necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a potenţialelor situaţii de urgenţă ce pot apărea.

ADVERTISING

”Pompierii vrânceni se află în teren pentru monitorizarea evoluţiei fenomenelor hidrometeorologice periculoase, iar pentru optimizarea intervenţiilor la situaţiile de urgenţă generate de fenomenele prognozate, au fost prealertate toate subunităţile de pompieri militari, precum şi suplimentarea forţelor de intervenţie în scopul creşterii capacităţii operaţionale. În scopul protejării populaţiei, în zonele aflate sub incidenţa Codului Roşu  respective localităţile Bilieşti, Boloteşti, Garoafa, Răstoaca, Suraia, Ţifeşti, Valea Sării, Vânători, Vidra şi Vulturu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”  Vrancea a transmis mesaj de avertizare prin sistemul Ro – Alert”, a mai transmis ISU Vrancea.

ADVERTISING

Pompierii au transmis şi recomandări pentru cetăţeni:

  • curăţarea, adâncirea sau realizarea, şanţurilor de preluare a apelor pluviale;
  • drenarea şi asigurarea curgerii apei către şanţurile de captare, astfel încât aceasta să nu băltească în gospodării;
  • curăţarea pilonilor de susţinere a podurilor, punţilor şi podeţelor de materialele aduse de viituri, pentru a se evita formarea unor baraje ce pot afecta împrejurimile sau chiar rezistenţa acestora;
  • construirea de bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie.
ADVERTISING

Ploile continuă să facă ravagii în țară: Un bărbat a murit, iar un altul este căutat (Foto&Video)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇