Cine l-a filmat pe Horodniceanu? Poliția anunță rezultatele verificărilor

Cine l-a filmat pe Horodniceanu? Poliția anunță rezultatele verificărilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi a informat că verificările interne demarate după ce, în spaţiul public, au apărut imagini cu vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, în timpul unui control efectuat de Poliţia Rurală 1, nu au fost realizate cu body-cam-ul, ci cu telefonul mobil al unuia dintre cei doi poliţişti.

Potrivit sursei citate, unul dintre cei doi agenţi de poliţie a decis să înregistreze discuţia, având în vedere comportamentul procurorului Daniel Horodniceanu, în eventualitatea unei contestări a acţiunii.

ADVERTISING

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi, în noaptea de 05 - 06 mai. Astfel, în cadrul verificărilor s-a constatat, fără dubiu, faptul că imaginile din timpul intervenţiei nu au fost realizate cu body-cam-ul aparţinând unităţii.

De asemenea, poliţistul a afirmat faptul că a filmat interacţiunea cu persoana oprită în trafic folosind telefonul mobil propriu, ca şi măsură de protecţie faţă de o eventuală contestare a modului de intervenţie, având în vedere comportamentul acesteia. Din verificările efectuate până în prezent nu rezultă că imaginile ar fi fost făcute publice de către cei doi poliţişti care au constatat contravenţia", se menţionează în informarea IPJ Iaşi.

ADVERTISING

Vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţişti în zona localităţii Schitu Duca, pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire.

Din filmarea apărută în spaţiul public reiese că în momentul în care agenţii de poliţie au cerut documentele pentru control, procurorul îi întreabă dacă ştiu cine este şi a afirmat că va lua legătura cu şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a transmis că nu a încălcat nicio normă rutieră şi că întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇