Cehia și Slovacia declară din nou stare de urgență: Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate doar cu teste Covid

Cehia și Slovacia declară din nou stare de urgență: Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate doar cu teste Covid

Slovacia şi Cehia vor declara starea de urgenţă în această săptămână pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Premierii celor două ţări, care au înregistrat o puternică recrudescenţă a cazurilor de contaminare, au anunțat acest lucru luni, notează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe", a declarat şeful guvernului slovac, Igor Matovic.

Măsura ar urma să fie adoptată de Guvern miercuri şi ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei.

La rândul său, premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgenţă.

Ce măsuri se impun

Potrivit restricţiilor luate în considerare de guvernul slovac, toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.

Căsătoriile şi înmormântările vor fi autorizate doar dacă toţi participanţii fac dovada testului negativ la coronavirus.

Restaurantele, barurile şi cafenelele vor închide la orele 22:00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.

Portul măştii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior.

Această ţară cu 5,4 milioane de locuitori a înregistrat 9.343 de infecţii cu coronavirus de la începutul pandemiei, iar 44 de pacienţi au decedat.

Vineri, numărul contaminărilor zilnice a atins cifra record de 552.

Cehia, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 morţi.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!