Şeful OMS speră că pandemia de coronavirus se va termina în mai puţin de 2 ani

Şeful OMS speră că pandemia de coronavirus se va termina în mai puţin de 2 ani

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii speră ca pandemia de coronavirus să se termine în mai puţin 2 ani. Tedros Adhanom Ghebreyesus susține că în cazul gripei spaniole din 1918 „au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt”.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a descris coronavirusul ca o „criză de sănătate a secolului”, care a reuşit să se răspândească rapid, la fel ca pandemia de gripă spaniolă din 1918.

„Sperăm să terminăm această pandemie în mai puţin de doi ani, mai ales dacă depunem toate eforturile”, a declarat directorul OMS, vineri, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva, relatează Fox News.

ADVERTISING

Urmărește aici toate datele la nivel global, actualizate de state prin raportări oficiale, în timp real: Worldometers.info/coronavirus

„Asta înseamnă că fiecare persoană şi familie are responsabilitatea de a cunoaşte nivelul de transmisie la nivel local şi de a înţelege ce pot face pentru a se proteja, pe ei înşişi şi pe ceilalţi”, a adăugat Tedros.

El a spus că în cazul gripei spaniole din 1918 „au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt”.

Acesta a făcut apel la „unitate naţională” şi „solidaritate globală”: „Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum şi să sperăm că vom beneficia de instrumente adiţionale, precum un vaccin”.

ADVERTISING

Vezi care sunt ultimele date în România: Aproape 1.200 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. La ATI sunt peste 500 de pacienți - un nou record

Coronavirusul a infectat la nivel mondial 22,7 milioane de oameni şi a ucis aproape 800.000 de oameni, potrivit datelor Universităţii John Hopkins, raportate vineri, 21 august.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇