Cîţu nu voia paşaport de vaccinare, dar cu adeverința verde Covid este de acord

Cîţu nu voia paşaport de vaccinare, dar cu adeverința verde Covid este de acord

Premierul Florin Cîțu a comentat, miercuri, propunerea Comisiei Europene privind certificatul verde COVID.

Prim-ministrul a spus, în trecut, că nu este de acord cu un pașaport de vaccinare, așa că jurnaliștii prezenți la Palatul Victoria au vrut să știe ce părere are despre decizia CE.

Acum, Florin Cîțu declară că nu este nicio problemă și că, oricum, el s-a referit la un pașaport, nu la un certificat precum cel prezentat de Comisie.

Nu este vorba doar despre un vaccin (care ar fi fost introdus în pașaport - n.red.), este vorba despre mai multe forme care au existat și anul trecut (test negativ sau vindecare - n.red.). Au existat țări care anul trecut acceptau și teste (negative - n.red.).

Și noi acceptăm teste. De exemplu, persoanele care vin din afara Uniunii Europene și sunt testate pot să vină în România. Deci nu văd o problemă aici. Noi vorbeam de un pașaport, care oricum nu există și nici nu a fost aprobat nicăieri.

Florin Cîțu
ADVERTISING

Propunerea CE

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, propunerea sa despre cum va arăta și la ce va putea fi folosit certificatul verde COVID.

Adeverința va fi disponibilă atât în format electronic, cât și pe hârtie și va prezenta dovada că deținătorul fie a fost vaccinat, fie a trecut prin boală, fie are un test PCR cu rezultat negativ.

Va include un set limitat de informații, cum ar fi numele, data nașterii, data eliberării, informații relevante cu privire la vaccin/test/vindecare și un identificator unic al adeverinței. Aceste date pot fi verificate doar pentru a confirma autenticitatea și valabilitatea adeverințelor.

ADVERTISING

Datele cu caracter personal ale deținătorilor de adeverințe nu sunt transmise către portal și nu sunt păstrate de statul membru care efectuează verificarea.

Iată detalii - Comisia Europeană a prezentat certificatul verde COVID. Ce este și cu ce ne va ajuta. Țările vor putea impune în continuare restricții (Foto)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇