Cauza accidentului de pe Dunăre în care 13 persoane au fost implicate: Conducătorul uneia dintre bărci era beat

Accidentul petrecut marţi seara în zona localităţii Murighiol, în urma căruia a fost activat Planul roşu de intervenţie, a avut loc pe fondul unor neînţelegeri în deplasare între conducătorii celor două ambarcaţiuni, unul dintre aceştia fiind depistat că băuse, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea.

Potrivit IPJ, dn primele verificări a rezultat faptul că o ambarcaţiune în care se aflau 4 persoane, în timp ce naviga pe fluviul Dunărea, din amonte, braţ Sfântu Gheorghe, cu intenţia de a pătrunde pe Dunărea Veche, pe fondul unor neînţelegeri în deplasare, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune (în care se aflau 9 persoane) care se deplasa din sens opus.

În urma evenimentului de navigaţie, 3 persoane din cea de-a doua ambarcaţiune au necesitat îngrijiri medicale.

ADVERTISING

Unul dintre conducători consumase alcool

Reprezentanţii IPJ Tulcea au mai transmis că ambii conducători au fost testaţi cu aparatul alcootest, pentru conducătorul primei ambarcaţiuni rezultând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea continua cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.

Accident naval în Tulcea, a fost activat Planul roșu de intervenție UPDATE

Autorităţile din judeţul Tulcea au activat, marţi seara, Planul Roşu de Intervenţie în cazul unui "accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcaţiuni cu persoane, produs în localitatea Murighiol", informează ISU Tulcea.

"Având în vedere numărul ocupanţilor, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune suplimentarea echipajelor medicale la faţa locului. Până la acest moment, două persoane ar fi grav rănite", se menţionează în informarea ISU Tulcea.

Pentru gestionarea situaţiei, în zona respectivă au fost trimise o ambarcaţiune pentru transport scafandri şi trei ambulanţe ale serviciului judeţean de ambulanţă.

ADVERTISING

Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis şi un elicopter SMURD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇