Carantina a fost prelungită în Alba Iulia și în alte două orașe, pentru încă o săptămână

Carantina a fost prelungită în Alba Iulia și în alte două orașe, pentru încă o săptămână

Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Alba a decis prelungirea cu 7 zile a carantinei în Alba Iulia, Blaj si Ciugud, după ce INSP a transmis că cele 14 zile de carantină anterioare nu şi-au atins scopul.

”În data de 30.11.2020, Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţa extraordinară, a aprobat prin HCJSU nr. 79 mai multe măsuri restrictive pentru localităţile cu incidenţă crescută  (Albă Iulia, Blaj, Sebeş, Ocnă Mureş, Abrud, Ocnă Mureş, Teiuş, Almasu Mare, Berghin, Calnic, Ciugud, Craciunelu de Jos, Gardă de Sus, Noslac, Rimetea, Roşia Montană, Sancel, Santimbru, Sasciori şi Sugag) în acord cu HG nr. 967/2020-privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14.11.2020. 

ADVERTISING

Având în vedere Avizele transmise în data de 30.11.2020, respectiv recomandările INSP referitor la faptul că "măsura carantinarii nu şi-a atins scopul", la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizării aspectelor sesizate şi  supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a măsurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidentă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia şi Ciugud (Blaj - 10,01, Alba Iulia - 8,29, Ciugud - 10,72”, transmite Prefectura Alba.

Instituţia precizează că această decizie de reanalizare are la bază inclusiv faptul că în municipiul Alba Iulia este preconizată o afluenţă mare de public ocazionată de sărbătorirea zilei naţionale a României, fapt ce ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu noul coronavirus atât pentru locuitorii uat-urilor vizate cât şi pentru persoanele care vin din alte localităţi.  

ADVERTISING

Și carantina din orașele Sibiu, Cisnădie și Tălmaciu s-a prelungit cu 7 zile, începând de luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇