Campania de vaccinare antiCovid din Marea Britanie: Prințul Charles spune că e la "baza listei" și mai are de așteptat

Prinţul Charles al Marii Britanii a declarat joi că se aşteaptă să dureze o vreme până va primi vaccinul anti-COVID-19, deşi are 72 de ani şi este moştenitorul tronului britanic, relatează dpa.

"Cred că sunt la baza listei şi va trebui să aştept", a afirmat el, în timpul unei întâlniri cu cadre medicale din prima linie de la un spital din Gloucester, în sud-vestul Angliei.

Charles, împreună cu soţia sa Camilla, ducesa de Cornwall, au vorbit cu angajaţi ai Serviciului Naţional de Sănătate care administrau şi primeau vaccinul anti-COVID-19.

"Cred că va trebui să aştept vaccinul AstraZeneca înainte să vină rândul meu. Sunt oarecum în josul listei", a afirmat Charles, care purta o mască şi mănuşi pentru vizită, potrivit agenţiei Press Association.

Charles a fost infectat cu noul coronavirus la începutul acestui an, imediat după începutul pandemiei, însă nu a avut simptome grave. Prinţul afirmă că acum are anticorpi împotriva virusului.

Prinţul Charles nu şi-a recăpătat mirosul şi gustul de când a contractat coronavirusul

Campania de vaccinare în masă a început de peste o săptămână în Marea Britanie. Personalul medical din prima linie, persoanele în vârstă de peste 80 de ani şi rezidenţii din casele de bătrâni sunt primii care primesc vaccinul.

William Shakespeare e a doua persoană care s-a vaccinat antiCovid în Marea Britanie (Video)

Marea Britanie anunță ”Ziua Victoriei”, adică prima zi de vaccinare anti-COVID

Marea Britanie, prima ţară care îşi vaccinează personalul medical împotriva COVID-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇