William Shakespeare e a doua persoană care s-a vaccinat antiCovid în Marea Britanie (Video)

William Shakespeare e a doua persoană care s-a vaccinat antiCovid în Marea Britanie (Video)

William Shakespeare este a doua persoană din lume căreia i s-a administrat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19.

Bărbatul, în vârstă de 81 de ani, este din Warwickshire și a fost vaccinat marți la Spitalul Universitar Coventry, din Marea Britanie, la o distanță de 32 de kilometri de Stratford-Upon-Avon, locul de naștere al omonimului său, cel mai mare dramaturg și poet din Anglia, informează New York Times.

„Acest vaccin ar putea face diferența în viața noastră de acum înainte, nu-i așa?”, a spus William Shakespeare, zâmbind, la scurt timp după ce a fost vaccinat.

ADVERTISING

William Shakespeare este internat în Coventry de câteva săptămâni de când a suferit un accident vascular cerebral. Marți, după vaccinare, s-a simțit puțin slăbit și a dormit după-amiază, potrivit nepoatei sale, Emily Shakespeare.

„Este încântat de acest vaccin și abia așteaptă să vină acasă”, a spus nepoata sa.

ADVERTISING

Nenumărate familii din întreaga lume nu și-au putut vizita rudele aflate în case de bătrâni sau spitale în timpul pandemiei, astfel că mulți pacienți au suferit de singurătate și depresie. Alții au murit singuri, iar familiile nu au putut să-și ia rămas bun de la ei.

Secretarul pentru Sănătate al Marii Britanii, Matt Hancock, a părut că a lăcrimat în timp ce l-a lăudat pe William Shakespeare și ceilalți britanici care urmează să fie vaccinați. Peste 60.000 de oameni au murit în Marea Britanie în urma pandemiei.

ADVERTISING

Margaret Keenan, o bunică în vârstă de 90 de ani din Marea Britanie, a fost prima persoană din lume căreia i s-a administrat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 în afara studiilor clinice, după autorizarea rapidă a acestuia.

Și Keenan s-a vaccinat tot la spitalul local din Coventry.

Marţi a debutat în Marea Britanie campania de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇