Cadavrul lui Navalnîi va fi păstrat de autorități încă două săptămâni

Cadavrul lui Navalnîi va fi păstrat de autorități încă două săptămâni

Trupul lui Alexei Navalnîi nu va fi dat familiei în următoarele 14 zile, potrivit purtătorului său de cuvânt.

„Anchetatorii le-au spus avocaților și mamei lui Alexei că nu le vor da cadavrul. Corpul va fi supus unui fel de „examinare chimică” pentru încă 14 zile”, a transmis purtătorul de cuvânt, pe X.

Soția lui Navalnîi a susținut că disidentul a fost otrăvit și a acuzat autoritățile ruse că îi ascund corpul pentru a permite substanței să dispară din corp.

Până în prezent, mamei și avocatului li s-a refuzat să vadă cadavrul. Disidentul a murit din motive necunoscute în închisoare săptămâna trecută.

ADVERTISING

”Mama lui Alexei Navalnîi şi avocaţii săi au sosit la morgă luni dimineaţă. Nu au fost autorizaţi să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când am întrebat personalul dacă corpul este acolo, nu au răspuns”, anunţă pe reţele de socializare o purtătoare de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, Comisia rusă de anchetă le-a tranmsmis mamei şi avocaţilor lui Navalnîi că în continuare cauza decesului este ”nedeterminată” şi că ancheta cu privire la moartea opozantului a fost ”prelungită”.

ADVERTISING

Văduva lui Alexei Navalnîi spune că va continua lupta soțului său și cere lumii să o susțină: „Voi continua ce a început Alexei Navalnîi. Voi continua să lupt pentru țara noastră. Și vă cer să-mi fiți alături, să împărtășim nu doar jalea și durerea nesfârșită care ne-a cuprins și nu mai pleacă. Vă cer să împărtășim furia. Furia, ura față de cei care au îndrăznit să ne ucidă viitorul. Nu e nicio rușine să faci puțin, e o rușine să nu faci nimic, e o rușine să te lași intimidat”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇