Mama lui Navalnîi a ajuns la închisoarea unde a murit liderul opoziției ruse, dar trupul acestuia e de negăsit

Mama lui Navalnîi a ajuns la închisoarea unde a murit liderul opoziției ruse, dar trupul acestuia e de negăsit

Mama principalului opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, a sosit sâmbătă la închisoarea din regiunea arctică unde fiul ei a murit subit vineri, informează EFE. Dar trupul neînsuflețit al acestuia nu a ajuns la singura morgă din Salekhard.

Purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmîş, a confirmat sâmbătă moartea opozantului, citând o notificare oficială înmânată de autorităţi mamei acestuia, Ludmila, şi a cerut ca trupul acestuia să fie încredinţat imediat familiei sale.

Dar cadavrul principalului opozant rus al Kremlinului nu a ajuns la singura morgă din Salekhard, oraşul din apropierea închisorii din regiunea arctică unde acesta a murit, a declarat telefonic pentru Reuters un angajat al morgii.

ADVERTISING

Iarmîş a confirmat şi ea că trupul lui Navalnîi nu se află la morga din Salekhard. Ea a explicat că mama lui Navalnîi şi avocatul opozantului rus s-au deplasat la morgă, dar aceasta era închisă, în pofida asigurărilor primite din partea coloniei penitenciare în care a murit Navalnîi că morga este deschisă şi că trupul opozantului se află acolo.

''Avocatul lui Alexei şi mama lui au ajuns la morga din Salekhard. Era închisă, deşi colonia (penitenciară) dăduse asigurări că funcţionează şi că trupul lui Navalnîi se afla acolo. Avocatul a sunat la numărul de telefon de pe uşă. I s-a spus că a fost a şaptelea persoană care a sunat astăzi şi că trupul lui Alexei nu se află la morgă'', a scris pe X Kira Iarmîş.

ADVERTISING

Ulterior, mamei lui Alexei Navalnîi i s-a spus că principalul opozant al Kremlinului a fost răpus de "sindromul morţii subite" şi că trupul său nu va fi predat familiei până la finalizarea anchetei.

Amintim că Alexei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit subit vineri în închisoarea "Polar Wolf", potrivit serviciilor penitenciarelor ruse.

Opoziţia şi presa independentă rusă, precum şi ministerele de externe occidentale l-au acuzat la unison pe preşedintele rus Vladimir Putin că a ordonat asasinarea lui Navalnîi, inamicul numărul unu al Kremlinului timp de 15 ani.

ADVERTISING

Navalnîi, care ispăşea o pedeapsă de aproape 30 de ani de închisoare, a fost transferat într-o închisoare arctică în decembrie trecut, după ce a anunţat începerea unei campanii împotriva realegerii lui Putin la scrutinul prezidenţial din martie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat acuzaţiile aduse de Occident drept "inacceptabile" înainte ca rezultatele autopsiei să fie cunoscute.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇