Biden le preconizează nevaccinaţilor o iarnă de boală gravă şi moarte (Video)

Biden le preconizează nevaccinaţilor o iarnă de boală gravă şi moarte (Video)

Preşedintele american Joe Biden avertizează că varianta Omicron a noului coronavirus este ”aici”, ”începe să circule mult mai rapid în Statele Unite” şi îi îndeamnă pe americani să se vaccineze, iar pe cei deja vaccinaţi să facă doza a treia.

”Singura protecţie adevărată este să vă vaccinaţi”, a subliniat preşedintele american, preconizându-le ”o iarnă de boală gravă şi de moarte” nevaccinaţilor, relatează AFP.

Biden a chemat jurnalişti la finalul unei reuniuni consacrate pandemiei Covid-19, pentru a ”le transmite în mod direct mesajul americanilor”.

ADVERTISING

Este ”de cea mai mare importanţă” vaccinarea cu o doză ”booster” a persoanelor vaccinate şi ”vaccinarea cu prima doză” a celorlalţi, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Un purtător de cuvânt, Karine Jean-Pierre, a sugerat anterior că administraţia nu intenţionează, cu toate acestea, să impună măsuri restrictive deosebite, ci se va concentra, mai degrabă, asupra vaccinării.

”Instrumentele pe care le avem funcţionează”, a dat ea asigurări.

”Vom continua să acţionăm pentru ca americanii să se vaccineze şi să-şi facă «booster»-ul”, a adăugat ea.

ADVERTISING

Statele Unite - cea mai îndoliată ţară din lume de pandemie - înregistrează în prezent, în medie, 1.150 de morţi pe zi din cauza Covid-19, potrivit unor date de la Centrele de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇