Baciu spune că există sute de adeverințe de vaccinare care sunt, probabil, false

Baciu spune că există sute de adeverințe de vaccinare care sunt, probabil, false

Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), confirmă că sute de adeverințe de vaccinare sunt, probabil, false.

El a precizat că au fost transmise autorităților aceste informații, pentru a face verificări.

"Sunt peste două milioane de certificate digitale eliberate. Sunt situații excepționale pentru care trebuie să trimiți dovezi, spre exemplu, persoane vaccinate în străinătate cu o doză și una în România. Pentru eliberarea certificatului au nevoie de un document care să ateste acest lucru.

ADVERTISING

Sunt peste 370 de adeverințe de vaccinare care sunt, probabil, false. Am primit aceste solicitări in speranța de a elibera certificate digitale. Evident, le-am trimis către autorități", a declarat Andrei Baciu, citat de Digi24.

Afirmația lui vine după ce, în ultima perioadă, mai multe persoane au ajuns în stare gravă la spital, cu Covid, deși au declarat că sunt vaccinate. În Timișoara polițiștii au deschis și un dosar penal în rem.

Medicii de familie spun că exită o presiune uriașă venită din partea pacienților și că nu există cabinet ori centru de vaccinare în care cel puțin un pacient să nu fi cerut vaccinarea fictivă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Gindrovel Dumitra, președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, a declarat, vineri, la Digi24, că sunt români nevaccinați care vor să plece în străinătate sau să nu stea în carantină la întoarcerea în țară.

Astfel, ei vor să obțină adeverințe în mod fraudulos.

"Discutăm de o intenție a unor pacienți de a obține anumite drepturi care se referă la plecat în străinătate, intrare în țări din zona roșie fără carantină la întoarcere. Doresc să obțină aceste beneficii în mod fraudulos.

ADVERTISING

Asta e penal pentru pacienți și pentru medicul care o face. Acum, nu am cunoștință de colegi care să fi dat curs unor astfel de solicitări", a spus medicul.

Citește și:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇