Dosar penal la Timișoara, după ce bolnavi Covid care spun că sunt vaccinați ajung la spital cu forme grave. Medic: E un fenomen - vaccinarea la chiuvetă

Dosar penal la Timișoara, după ce bolnavi Covid care spun că sunt vaccinați ajung la spital cu forme grave. Medic: E un fenomen - vaccinarea la chiuvetă

Polițiștii din Timișoara au întocmit un dosar penal in rem după ce mai multe persoane au ajuns în stare gravă la spital, cu Covid, deși au declarat că sunt vaccinate.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a declarat însă pentru tion.ro că este posibil ca acestea să nu spună adevărul și în realitate să nu fie imunizate.

Se presupune că în aceste cazuri ar fi vorba despre vaccinul Johnson and Johnson, care se face în doză unică, în principal la medicii de familie.

ADVERTISING

Oancea spune că există un fenomen numit ”vaccinarea la chiuvetă”. Mai exact, cei care trebuie să administreze vaccinul aruncă serul, iar apoi eliberează persoanei respective o adeverință de vaccinare fără să o imunizeze.

„Este un fenomen «vaccinarea la chiuvetă», în care te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doza unică, și primești certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați.

Cred că în Cluj s-au mai identificat niște cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri.

ADVERTISING

Oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața.

Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii”, a declarat Cristian Oancea.

Miercuri, în spitalele din Timiș erau internate 72 de persoane confirmate cu coronavirus. 17 dintre ele sunt la terapie intensivă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇