Fals tratat de bună guvernare

Fals tratat de bună guvernare

• Dacă ar fi fost făcută reforma administrativ-teritorială, nu am fi avut parte de scandalul acesta cu iz de telenovelă de prost gust din PNL. Opt lideri regionali puternici ar fi controlat partidul și nu ar fi permis celor doi candidați să-şi pună poalele-n cap. Alegerile pentru șefia organizațiilor zonale, opt la număr, s-ar fi terminat într-o săptămână, fără mare scandal.

Apoi, opt lideri regionali ar fi putut discuta între ei, ar fi putut negocia peste capetele supra-înfierbântate ale pretendenților la șefia partidului. Iar vreo 700 de primari lipsă n-ar mai fi pus atâta presiune și nu ar mai fi înviat, contra naturii USR, bietul plan cu iz dragnist botezat acum Anghel Saligny.

ADVERTISING

Noul minstru de Finanțe n-a știut cât este salariul minim net. Afurisiții ăștia de reporteri cu întrebările lor, care cred că el e un soi de madam Viorica de Videle, omul pregătise un răspuns fulminant la întrebarea aia cu pâinea...

Adevărul este că domnul ministru de Finanțe are circumstanțe atenuante, de la instalare n-a avut vreme de o bere cu domnul Cîțu, că l-ar fi întrebat. Poate că o să ne răspundă când domnul Cîțu va fi șef al BNR, iar dumnealui consilier cu cafeluțele, ca doamna Viorica, pardon, cu berea de protocol...

• Ca să se închidă discuțiile pe chestiunea salariului minim, domnul Vîlceanu a dezavuat public proiectul populist al domnului Năsui, ăla cu zero impozit pe salariul cel mai mic. Spre nemulțumirea USR, dar spre mulțumirea primarilor PNL, cărora nu le pasă de salariul minim pe economie nici cât negrul de sub unghiile conțopistelor lor supra-bugetare, dar care mor de oftică, pentru că nu au încasat mai nimic din PNDL-ul lui Dragnea și acum vor și ei PNDL-ul lor.

Aș fi tentat să zic că ministrul de Finanțe a făcut declarația asta ca domnul Năsui să tacă și să nu-l mai agaseze pe premier cu inepții finanțiste crescătoare de deficit bugetar, dar n-am dovezi.

Acum domnul Năsui n-are ce face și se va cala pe investiții în industria pe care o patronează. După vreo trei sau patru ani de investiții, salariul minim va crește îndestul ca lucrătorii să-și recupereze în vreo alți zece ani banii dați ca impozit acum, în contra promisiunilor USR. E și asta o cale, deși grea, nepotrivită zbuciumului USR, neproducătoare de voturi, dar sigură economic.

• Că USR merge înapoi ca racul cu proiectele politice și procentele din sondaje este dovedit de faptul că nu mai vor desființarea Anghel Saligny, ci doar scoaterea din plan a proiectelor care n-au început în PNDL 1 și PNDL 2.

Singurul lucru ce miroase nasol spre PNL este cererea ca proiectele să fie depuse pe o platformă online și să aibă standarde de cost. Corect, să nu ia liberalul de la Bihor mai multe parale ca liberalul de la Ialomița, vor înțelege domnii cum stau lucrurile.

Iar domnul Ludovic Orban le-a promis celor de la USR că proiectul desființării SS va fi dezbătut în Senat. O vacă de muls la PNL și UDMR și o acadea la USR, pentru că sunt copii cuminți și n-au tras cu praștia în geamurile alianței.

• Probabil că Rareș Bogdan se simte mai bine în ipostaza de prim comunicator al Guvernului decât în cea de europarlamentar. Că-l apără pe Cîțu, că-l scuză pe Vîlceanu, că-l toacă pe Orban, totuna.

Deprinderile din televiziune nu se uită cu una cu două, dar tiradele împricinatului nu mai au hazul nebun de mai an. Pentru că de la învinovățirea pesedeului la dezvinovățirea aripii câștigătoare a peneleului e totuși cale lungă și întoarsă pe dos.

Scumpirile sunt în opinia domnului Vîlceanu ceva așa de temporar că s-a repezit domnul Cîțu să anunțe pentru la iarnă subvenții guvernamentale pentru energia electrică.

Uite, de aia era bun un pahar de whisky la serviciu, bineînțeles că după program, ca pe vremea domnului Orban, să știe și miniștrii ce naiba să spună presei.

• Gigi Becali se dă peste cap să-i aducă lui Edi Iordănescu jucători tineri, care promit. Cineva i-a sugerat machedonului să ia gratis niște reprezentanți ai aripii câștigătoare.

Nu, nu mă interesează, s-a burzuluit patronul, ăștia își dau la gioale unii altora și trag numai pe lângă poartă, niciunul nu-i mai breaz ca Moruțan, și pe ăsta l-am dat la turci. Auzi, mă, oaie, s-a sumețit patronul la reporter, dar de când transfer eu la club jucători din liga de amatori?

Ei, uite de ce domn Gigi face parale, știe care e prețul laptelui și prin urmare știe și care este prețul pâinii. Și, mai presus, știe și cum e cu salariul în fotbal, e ca la politică, cât livrezi atâtea voturi, pardon, parale primești, de aia l-a vândut pe Moruțan la turci, că n-a livrat decât niște amărâte de acadele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇