Ministrul de Finanțe: Ca toată lumea, şi eu resimt aceste scumpiri. Sunt convins că e ceva temporar

Ministrul de Finanțe: Ca toată lumea, şi eu resimt aceste scumpiri. Sunt convins că e ceva temporar

Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, spune că resimte și el scumpirile din ultima parioadă, dar este convins că este un fenomen tranzitoriu.

Potrivit acestuia, cele mai mari creșteri de prețuri sunt la energia electrică, la combustibili, la gaze, la materiale de construcţii.

”Sunt scumpiri la energia electrică, la combustibili, la gaze, la materiale de construcţii. E o tendinţă generală în toată Europa şi în lume de creştere a preţurilor.

Atunci când ai o creştere economică puternică şi cererea agregată are un ritm de creştere mult mai mare decât oferta agregată, există o presiune inflaţionistă.

ADVERTISING

Ca toată lumea, şi eu resimt aceste scumpiri, dar sunt convins că e un fenomen tranzitoriu. Va exista o revenire”, a afirmat, marți, Dan Vîlceanu.

Întrebat cu cât i-a crescut factura, ministrul a spus că la energia electrică majorarea este de 24%, la gaze peste 20%, iar la combustibili de 13-14%.

Rata anuală a inflaţiei în luna iulie 2021, comparativ cu luna iulie 2020, a fost de 5%.

Mărfurile alimentare s-au scumpit în iulie cu 2,33% faţă de luna iulie 2020. La această categorie, cel mai mult s-a scumpit uleiul comestibil, cu 18,08% faţă de iulie 2020.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mărfurile nealimentare s-au scumpit în iulie cu 7,64% faţă de iulie 2020. La această categorie, cel mai mult s-a scumpit energia electrică, cu 24,65% faţă de iulie 2020.

Gazele s-au scumpit în iulie cu 20,55% faţă de iulie 2020.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇