Noile cazuri de Covid au crescut cu peste 50% faţă de săptămâna trecută. E o diferenţă de 1.700 la 7 zile

Noile cazuri de Covid au crescut cu peste 50% faţă de săptămâna trecută. E o diferenţă de 1.700 la 7 zile

Numărul cazurilor de Covid creşte în România de la zi la zi în cel de-al patrulea val al pandemiei.

În ultima săptămână, mai exact în intervalul 20-26 august, au fost înregistrate în țara noastră 4.735 de cazuri noi de Covid, potrivit calculelor SpotMedia.ro realizate pe baza informărilor de la GCS.

Este o creștere de 1.655 de infectări (peste 50%) față de săptămâna precedentă, 13-19 august, când am avut doar 3.080 de cazuri noi raportate.

cazuri-saptamana
Foto: Graphs.ro

Autoritățile au avertizat deja că am putea avea până la 4.000 de cazuri de COVID pe zi la finalul lui septembrie, când e preconizat vârful valului 4.

ADVERTISING

Joi, autoritățile au anunțat un nou record de cazuri de Covid în România: 953 raportate în ultimele 24 de ore, în creștere față de miercuri când au fost 849.

Este cel mai ridicat bilanț din 13 mai și până acum, când am avut tot 953 de persoane infectate.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat zilele trecute că în ultima perioadă a avut discuții cu spitalele și DSP-urile pentru a vedea care este capacitatea și ce pregătiri sunt făcute pentru creșterea ei.

La Institutul Matei Balş şi la Spitalul Victor Babeş din Capitală toate paturile de la ATI sunt deja ocupate cu pacienţi cu forme severe de COVID-19. Medicii spun că la unităţile sanitare ajung mulţi tineri nevaccinaţi şi înseamnă populaţia la vaccinare.

ADVERTISING

Varianta Delta a adus o creştere a numărului de noi cazuri în toată Europa, dar în ţările cu rată mare de vaccinare diferenţa se vede pentru că există un număr mult mai mic de decese, faţă de valurile precedente. Iată de exemplu situaţia din Israel, care a raportat joi peste 10.000 de cazuri noi, pentru prima dată după luna ianuarie. Are însă doar 25 de decese, graţie ratei mari de vaccinare. Spre comparație, Rusia, unde procentul persoanelor vaccinate este mult mai mic, a raportat 820 de decese cauzate de Covid la 19.630 de cazuri.

ADVERTISING

Vezi și:

Citeşte şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇