Israel a raportat peste 10.000 de cazuri noi, pentru prima dată după luna ianuarie. Are însă doar 25 de decese, graţie ratei mari de vaccinare

Israel a raportat peste 10.000 de cazuri noi, pentru prima dată după luna ianuarie. Are însă doar 25 de decese, graţie ratei mari de vaccinare

Israelul a raportat peste 10.000 de cazuri noi în 24 de ore pentru prima dată de la jumătatea lunii ianuarie.

Ministerul Sănătăţii din această ţară a anunţat, miercuri seară, că 10.001 infectări au fost înregistrate în cursul zilei de marţi, informează DPA.

Totodată, sunt internaţi 688 de pacienţi cu forme grave de COVID-19 şi au fost raportate 25 de decese noi. O cifră, totuși, mică în comparație cu numarul mare de noi cazuri, datorită faptului că în Israel sunt multe persoane vaccinate.

Spre comparație, Rusia, unde procentul persoanelor vaccinate este mult mai mic, a raportat 820 de decese cauzate de Covid la 19.630 de cazuri.

ADVERTISING

De precizat este că, în Israel, campania de vaccinare a început încă din decembrie 2020, într-un ritm destul de alert.

Până în prezent aproape 59% din totalul populaţiei israeliene a fost vaccinată cu schemă completă.

Așadar, sunt în continuare și multe persoane neimunizate. Iar această situație, plus varianta Delta, mult mai agresivă, ce se răspândeşte de mai multe săptămâni în întreaga ţară, au contribuit la creşterea bilanţului infectărilor la nivel naţional.

La sfârşitul lunii iulie, Israelul a devenit prima ţară din lume care a început să distribuie cea de-a treia doză de vaccin, pentru a stimula reacţia imunitară bazată pe sinteza de anticorpi. Şi alte ţări au adoptat ulterior această strategie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aproape 19% dintre israelieni au primit deja a treia doză de vaccin Pfizer.

Citește și: În Israel apar semne de scădere a infecţiilor cu varianta Delta, după a treia doză de vaccin

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇