Armata Israelului recunoaște "o eroare gravă", după ce a ucis lucrători umanitari străini

Armata Israelului recunoaște "o eroare gravă", după ce a ucis lucrători umanitari străini

Armata israeliană a recunoscut, miercuri, că a făcut „o greşeală gravă”, ucigând şapte lucrători umanitari ai organizaţiei World Central Kitchen (WCK), în timpul unui atac în Fâşia Gaza.

Acest eveniment tragic „a fost o greşeală gravă”, a declarat şeful statului major israelian, generalul Herzi Halevi, într-un mesaj video.

„Este o eroare care a urmat unei identificări greşite noaptea, în timpul unui război, în condiţii foarte complexe. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple”, a adăugat el, citat de AFP.

ADVERTISING

"Împărtăşim din adâncul inimii doliul familiilor (victimelor) şi al întregii organizaţii World Central Kitchen", a continuat generalul Halevi.

"Un organism independent va investiga evenimentul în profunzime şi va raporta concluziile acestuia în zilele următoare", a anunţat el.

Cu sediul în Statele Unite, WCK, unul din puţinele ONG-uri care încă operează pe teritoriul palestinian devastat de aproape şase luni de război, a anunţat că îşi suspendă operaţiunile în regiune, după atacul care a avut loc luni seara în Deir al-Balah.

Potrivit WCK, victimele sunt trei britanici, un american-canadian, un polonez, un australian şi un palestinian.

De la începutul războiului, WCK a participat la operaţiuni umanitare furnizând mese pe teritoriul palestinian, unde majoritatea celor aproximativ 2,4 milioane de locuitori sunt ameninţaţi de foamete, potrivit ONU.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Organizaţia a ajutat la trimiterea unei prime nave cu ajutoare din Cipru, printr-un coridor maritim spre Fâşia Gaza, la mijlocul lunii martie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇