Anthony Fauci nu a discutat cu echipa lui Biden, colaborează în continuare cu Trump: "Stau în banca mea"

Anthony Fauci nu a discutat cu echipa lui Biden, colaborează în continuare cu Trump: "Stau în banca mea"

Principalul expert american în boli infecţioase, Anthony Fauci, a declarat că nu a avut contacte cu echipa de tranziţie a preşedintelui ales Joe Biden şi nu vede niciun motiv de a nu mai colabora cu administraţia preşedintelui în exerciţiu Donald Trump într-un moment când sunt atâtea de făcut în combaterea unei pandemii care se agravează, transmite Reuters.

”Stau în banca mea. Eu nu sunt politician. Fac lucruri ce ţin de sănătatea publică”, a spus Fauci joi, într-un interviu acordat înaintea conferinţei de săptămâna viitoare Reuters Total Health.

Fauci a lucrat în cariera sa cu şase administraţii, evidenţiindu-se mai ales în cea a preşedintelui Ronald Reagan în anii ’80, problema de sănătate publică fiind atunci epidemia de SIDA. Din luna ianuarie, el face parte din celula de criză creată de la Casa Albă pentru gestionarea crizei sanitare, poziţie ce l-a plasat adesea în dezacord cu preşedintele Trump, care a încercat să minimalizeze gravitatea epidemiei şi s-a arătat preocupat mai degrabă de menţinerea deschisă a economiei.

”Nu există absolut niciun motiv şi nu are deloc sens pentru mine ca în mijlocul unei pandemii să încetez să fac ceva ce are un rol major în a ne ajuta să ieşim din această pandemie”, a insistat el.

Sfatul său pentru preşedintele ales, mai spune Fauci, este exact acelaşi pe care l-a dat şi până acum, şi anume ca oamenii să respecte măsurile preventive, în principal distanţarea socială, evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştii şi spălatul mâinilor.

ADVERTISING

Dr. Fauci: Un vaccin pentru Covid-19 este la orizont, dar va fi insuficient pentru eradicarea bolii

Twitter i-a închis de tot contul lui Steve Bannon, după ce a sugerat decapitarea doctorului Fauci și a directorului FBI

Trump a folosit într-un clip de campanie o declaraţie trunchiată a lui Anthony Fauci, ca să pară că-l laudă. Medicul e consternat

Doctorul Fauci îl contrazice iar pe Trump: Nu există niciun dubiu că pandemia de Covid-19 e mult mai gravă ca gripa sezonieră

Imunologul Anthony Fauci spune că infectările cu coronavirus de la Casa Albă puteau fi prevenite

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇