Doctorul Fauci îl contrazice iar pe Trump: Nu există niciun dubiu că pandemia de Covid-19 e mult mai gravă ca gripa sezonieră

Doctorul Fauci îl contrazice iar pe Trump: Nu există niciun dubiu că pandemia de Covid-19 e mult mai gravă ca gripa sezonieră

Cel mai impoortant expert în boli infecţioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a declarat joi că terapia experimentală cu anticorpi a companiei Regeneron l-a ajutat probabil pe preşedintele Donald Trump să lupte cu infecţia de Covid-19, transmite Reuters.

”Există o probabilitate rezonabil de bună că l-a făcut să se simtă mult mai bine”, a afirmat Fauci, în timpul unui interviu acordat MSNBC.

Imunologul Anthony Fauci spune că infectările cu coronavirus de la Casa Albă puteau fi prevenite

Fauci a mai spus că pandemia de Covid-19, care a provocat moartea a peste 210.000 de oameni în Statele Unite şi a peste 1 milion de oameni la nivel mondial, este mult mai gravă decât gripa sezonieră.

ADVERTISING

”Nu există niciun dubiu în această privinţă”, a răspuns Fauci, întrebat fiind despre tweetul preşedintelui Trump în care acesta a comparat Covid-19 cu gripa. Twitter a şters tweetul respectiv al preşedintelui.

Trump spune că americanii învaţă să trăiască cu Covid, aşa cum au învăţat să trăiască cu gripa. Facebook şi Twitter au luat măsuri împotriva postărilor

Trump, care a anunţat vinerea trecută că este infectat cu noul coronavirus, a fost spitalizat timp de trei zile şi a fost tratat cu un cocteil de anticorpi monoclonali ai Regeneron, cu medicamentul antiviral Redemsivir şi cu steroidul dexametazonă.

ADVERTISING

Regeneron a solicitat miercuri Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA să autorizeze utilizarea în regim de urgenţă a tratamentului său cu anticorpi pentru tratarea Covid-19, informaţie care a dus, joi, la creşterea acţiunilor acesteia.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇