Donald Trump şi soţia sa au fost confirmați cu COVID-19

Donald Trump şi soţia sa au fost confirmați cu COVID-19

Preşedintele SUA Donald Trump a anunțat că el și soția lui, Melania Trump, au fost confirmați cu COVID-19.

Anunțul a fost făcut de liderul american pe contul său de Twitter.

”În această seară, eu și soția mea am fost testați pozitiv pentru COVID-19. O să intrăm imediat în carantină. O să trecem peste asta împreună”, a scris el pe rețeaua socială.

Anterior, Trump a confirmat joi noaptea că unul dintre principalii săi consilieri, Hope Hicks, a fost diagnosticat cu COVID-19 şi că el şi soţia sa Melania vor începe ”procesul de carantinare” în aşteptarea rezultatelor propriilor teste.

ADVERTISING

”Hope Hicks, care a muncit foarte mult, fără să facă nici măcar o mică pauză, tocmai a fost testată pozitiv la COVID-19. Teribil! Prima doamnă şi cu mine aşteptăm rezultatul propriilor teste. Între timp, vom începe procesul de carantinare”, a scris Trump pe Twitter joi noaptea.

Hick a călătorit de mai multe ori împreună cu preşedintele în ultima perioadă, inclusiv la dezbaterea de marţi, din Cleveland.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, ea a fost văzută miercuri urcând la bordul Marine One, alături de mulţi alţi consilieri apropiaţi ai preşedintelui SUA - Jared Kushner, Dan Scavino and Nicholas Luna - în condiţiile în care niciunul nu purta mască. 

The Guardian amintește de un studiu publicat în luna martie de The Lancet, potrivit căruia riscul de deces crește cu 8,6% în cazul pacienților COVID care au peste 70 de ani. Președintele american are 74 de ani. Un alt factor de risc pentru Trump este faptul că este supraponderal.

ADVERTISING

De precizat însă că studiul citat de The Guardian a fost făcut doar pe pacienți din China și că din martie până acum au fost făcute multe alte cercetări, dar și descoperite tratamente mai eficiente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇